Kroasia: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (Bot: Nambahaké bxr:Хорват)
|footnotes = |
}}
'''Kroasia''' iku sawijining negara ing banawa [[Eropah]] kang negarané awujud [[wulan sabit]] kang dumunung ana ing [[tapel]] wates déning [[Segara Tengah]] ing sisih [[Kidul]], [[Eropah Tengah]] ing sisih [[lor]] lan [[Balkan]] ing tenggara. Ibu kuthané yaiku [[Zagreb]]. Jroning sajarah, negara iki arupa [[negara]] [[rèpublik]] kanggo Rèpublik Sosialis Federal [[Yugoslavia]]. Negara iki uga misahake lan wis ndhuwe kamardhikaan ing [[1991]] uga dadi salah sijiné kandidat sak [[Negara anggota UE|anggota]] [[Uni Eropah]].Pedhunungé cacahé kira-kira ana 4,5 yuta jiwa. [[Ibu kutha]]né iku [[Zagreb]]. Negara iki sempalan saka [[Yugoslavia]].
 
== Cathetan suku ==