Bilirubin: Béda antara owahan

1.418 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Bilirubin kuwi [[pigmen]] kang diculaké nalika sèl-sèl [[getih]] [[abang]] ''(eritrost)'' dipecah.<ref name="internet1">{{id}}[http://kamuskesehatan.com/arti/bilirubin/ Arti Bilirubin](diundhuh 25 Januari 2013)</ref> Padtan bilirubin diprosès lan ditokaké dèning [[ati]].<ref name="internet1"/> Tingkat kaluwihan bilirubin ing [[getih]] (hiperbilirubinemia) bisa ngindhikasi karusakan ati lan bisa njalari [[penyakit kuning]].<ref name="internet1"/> Penyakit kuning yaiku penyakit kang ditandhani [[kulit]]é kuning, [[mripat]] dadi [[putih]], werna [[tinja]] pucet, lan [[uyuh]] peteng.<ref name="internet1"/> Tingkat bilirubin normal yaiku sangisoré 1,3 mg.<ref name="internet1"/>
 
== Fungsi ==
 
Bilirubin digawé dèning kagiyatan biliverdin reduktase ing biliverdin, pigmen [[empedu]] [[ijo]] tetrapyrrolic kang uga minangka kasil katabolisme [[heme]]. Bilirubin, nalika keoksidai malih dadi biliverdin manèh. Siklus iki, kajaba demonstrasi
kagiyatan antioksidan kang kuat saka bilirubin <ref name="PMID 3029864">{{cite journal |author=Stocker R, Yamamoto Y, McDonagh AF, Glazer AN, Ames BN |title=Bilirubin is an antioxidant of possible physiological importance |journal=Science |volume=235 |pages=1043–6 |year=1987 |bibcode=1987Sci...235.1043S |last2=Yamamoto |last3=McDonagh |last4=Glazer |last5=Ames |doi=10.1126/science.3029864 |pmid=3029864 |issue=4792}}</ref> wis mbuktekake yen kagunan utama bilirubin yaiku minangka antioksidan selular.<ref name="pmid12456881">{{cite journal |author=Baranano DE, Rao M, Ferris CD, Snyder SH |title=Biliverdin reductase: A major physiologic cytoprotectant |journal=Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. |volume=99 |issue=25 |pages=16093–8 |year=2002 |pmid=12456881 |doi=10.1073/pnas.252626999 |pmc=138570 |bibcode=2002PNAS...9916093B}}</ref><ref>{{cite journal |author=Liu Y, Li P, Lu J, Xiong W, Oger J, Tetzlaff W, [[Max Cynader|Cynader M.]] |title=Bilirubin possesses powerful immunomodulatory activity and suppresses experimental autoimmune encephalomyelitis |journal=J. Immunol. |volume=181 |issue=3 |pages=1887–97 |year=2008 |pmid=18641326 }}</ref>
 
 
== Cathetan Suku ==
1.502

besutan