Kecombrang: Béda antara owahan

603 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Kecombrang''' (''Etlingera elatior'') yaiku sawijining tanduran rempah lan minangka [[taduran]] taunan kanthi bentuk [[terna]] kang [[kembang]], [[woh]], lan [[wiji]]ne bisa dimanfaatake dadi bahan sayuran. jeneng liyane yaiku ''kincung'' ([[Medan]]), ''kincuang'' lan ''sambuang'' ([[Minangkabau]]) sarta ''siantan'' ([[Malaya]]). Wong [[Thai]] nyebute kanthi jeneng ''kaalaa''.<ref name="internet1">[http://www.suaramerdeka.com/v1/index.php/read/cetak/2011/09/02/157696/Kecombrang-Bunga-Wangi-Aneka-Guna]</ref>
 
== Cathetan sikilManfaat ==
kembang kecombrang wis misuwur dadi salah sawijining bahan masakan. ananging sakliyane dadi bahan masakan kecombrang uga duwe manfaat liyane ing antarane kembang kecombrang duwe khasiat kanggo ngilangake ambu kang ora sedep ing awak,nambah produksi asi lqn ngresikake getih. manfaat iki amarga jroning kembang kecombrang ngandhut zat zat yaiku saponin, flavonida lan polifenol saengga krcombrang bisa didadeake deodoran alami. sakliyane iku kecombrang uga ngandhut vitamin, mineral, lan antioksidan. bageyan godhonge kandhutan antioksidane luwih akeh tinimbang bageyan kembang lan oyote.
 
 
= Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
586

besutan