Suruh walanda: Béda antara owahan

932 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{taxobox |name = ''Epipremnum aureum'' |image = Epipremnum-aureum-poznan-palmiarnia-abrimaal.jpg |image_caption = ''Epipremnum aureum'' |regnum = Plantae |divisio = Angiospe...)
 
Suruh walanda yaiku tanduran semi epifit kang biasa ditandur uwong kanggo ngasi pekarangan utawa jroning ruangan. Tanduran saka suku Araceae iki gampang dikenali saka wena godhonge kang belang werna kuning cerah nganti kuning pucet, mrambat ing pang wit kanthui godhong gedhe saengga nutup pang wit kag dirambati. nalika ditandur jroning pot, ukuran godhonge luwih cilik.
suruh walanda dikenal duwe jeneng elmiah kang beda-beda saengga angel diidentifikasi amarga akeh jinis liya kang padha. saiki dileboake jroning marga Epipremnum, sakdurunge dikenal kalebu ing marga Scindapsus (S. aureus) lan uga wis tau digolongake jroning marga Raphidophora (dadi R. pinnata).
 
== Khasiat ==
tanduran kang kalebu jroning subkingdom Tracheobionta lan Kingdom Plantae (tanduran) iki bisa kanthi efektif nyerap formaldehida lan benzena. jroning wayah sedina, suruh walanda bisa nyerap 54% saka total benzena 0.156 ppm. kanggo formaldehida, saka 18 ppm diilangake watara 67%. sakliyane iku karbonmonoksida kang gedhene 113 ppm bisa diilangake nganti 75%. (ppm = parts per million). Formaldelhida yaiku senyawa kimia kang kabentuk saka bakaran zat kang ngandhut karbon lan kandhut jroning kebul kobongan alas, knalpot motor, lan kebul tembakau. nalika Benzenayaiku sawijining senyawa kimia kang dadi salah sawijining kompnen jroning minyak bumi lan dadi salah sawijining bahan petrokimia kang paling dhasar lan pelarut kang penting jroning donya industri.<ref>http://green.kompasiana.com/polusi/2013/01/10/bersahabat-dengan-perokok-di-rumah-berkat-sirih-belanda-523097.html</ref>
 
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:tanduran]]
586

besutan