Suruh walanda: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Image:Epipremnum aureum vine.jpg|thumb|Variegated cultivar of E. aureum]]
 
'''Suruh walanda''' yaiku [[tanduran]] semi epifit kang biasa ditandur uwong kanggo ngasingiasi pekarangan utawa jroning ruangan. Tanduran saka suku [[Araceae]] iki gampang dikenali saka wena godhonge[[godhong]]e kang belang werna kuning cerah nganti kuning pucet, mrambat ing pang wit kanthui godhong gedhe saengga nutup pang wit kag dirambati. nalika ditandur jroning pot, ukuran godhonge luwih cilik.
suruh walanda dikenal duwe jeneng elmiah kang beda-beda saengga angel diidentifikasi amarga akeh jinis liya kang padha. saiki dileboake jroning marga Epipremnum, sakdurunge dikenal kalebu ing marga Scindapsus (S. aureus) lan uga wis tau digolongake jroning marga Raphidophora (dadi R. pinnata).
 
586

besutan