Dhéwan Kaamanan PBB: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Dewan Kaamanan PBB''' (panulisan jroning [[Basa Indonesia]]: Dewan Keamanan PBB), kuwi badan paling kuwat ing lembaga [[PBB]]. Tugasé njaga perdamaian lan keamanan antar negara.
 
Badan PBB liyané mung bisa mènèhi [[rékomendhasi]] marang para [[Anggota PBB|anggota]], Dewan Keamanan nduwé kakuwatan kanggo njupuk kaputusan kang kudu dilaksanakaké para anggota adhedhasar [[Piagam PBB]].
 
Dewan Keamanan nganakaké patemon pisanan tanggal [[17 Januari]] [[1946]] ing [[Church House]], [[London]] lan kaputusan kang ditetepaké diarani [[Resolusi Dewan Keamanan PBB]].
* [[Amérika Sarékat]]
 
Republik [[China]] diwetokaké taun [[1971]] lan diganti déning [[Republik Rakyat Tiongkok]]. Sawisé [[Uni Soviet]] pecah, [[Rusia]] mlebu nggantèkaké Uni Soviet.
 
Mulané, anggota tetep Déwan Keamanan PBB saiki yakuwi: