Bèg: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.3) (Bot: Ngowah zh-yue:後衛 dadi zh-yue:後衞)
Jroning olahraga [[bal-balan]], '''Bèk''' kuwi pamain sing posisiné ana ing mburi para [[gelandang]] lan tugasé ndhukung marang tugas [[Kiper]] kanggo nyegah supaya bal ora mlebu gawang.
 
Ana sawetara jinis bèk, yakuwi: [[bèk tengah]], [[bèk sayap]] (''full back''/''wing back''), lan [[libero]] (''sweeper''). Para bèk umumé awaké gedhé lan rosa, lan biasané dedegé uga dhuwur, senadyan ana uga bèk sing dedegé cendhèk nanging suksès (biasané bèk sayap sing ora pati mbutuhaké dedeg sing dhuwur). Kabèh bèk kudu pinter main tèkel (''tackle'') lan perlu nduwèni keahlian panguwasaan bal sing cukup apik.
 
Para bèk biasané njaga ing paruh lapangan dhéwé. Bèk sing dhuwur kadhang maju mangarep menyang kothak penalti tim mungsuh wektu tim-é ngayahi [[tendhangan pojok]] utawa [[tendhangan bébas]] awit ana kamungkinan nyétak gol kanthi sundhulan [[sirah]].
 
== Sawetara bèk misuwur ==