Origenes: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.3) (Bot: Nambahaké tl:Origen)
'''Origenes''' ([[basa Yunani]]: {{polytonic|Ὠριγένης}}) lair ing [[Alexandria]] watara taun [[185]].<ref name="internet1">{{id}}[http://biokristi.sabda.org/origenes Origenes ] (Diaksès tanggal 3 Agustus 2011)</ref> Dhèwèké asalé saka keluwarga [[Kristen]] kang salèh.<ref name="internet1"/> Kira-kira ing taun [[201]], bapak saka salah sijiné tokoh gréja kang misuwur kuwi, [[Leonidas]], dikunjara ing sapanggonan disiksa déning [[Septimus Severus]].<ref name="internet1"/> Origenes nulis surat kanggo bapaké kang ana ing pakunjaran supaya ora mbaléla Kristus demi keluwargané.<ref name="internet1"/> Nanging Origenes péngin nyerahaké awaké ing panguwasa supaya bisa dadi martir bareng-bareng karo bapaké, nanging ibuné nglarang lan ndhelikaké sandhangané supaya ora lunga.<ref name="internet1"/>
 
Sawisé [[Leonidas]] mati dadi martir, bandané disita, lan bojoné ora kerumat lan anak-anaké kang ana 7.<ref name="internet1"/> Origenes wiwit kerja dadi [[guru]] [[sastra Yunani]] lan [[panyalin naskah]].<ref name="internet1"/> Amarga akèh wong-wong pinter kang wis mati, Alexandria kang disiksa, saéngga sekolah [[katekisasi]] Kristen butuh banget tenaga kanggo mulang.<ref name="internet1"/> Ing umur [[18]] taun, Origenes wis dadi [[kepala sekolah]] ing sekolah katekisasi kuwi lan wiwit mulang sinau lan nulis.<ref name="internet1"/>
 
Origenes uripé [[asketis]], wektu urip dientèkaké ing wayah bengi kanggo sinau lan dedonga, sarta turu ing ngisor tanpa dilèmèki apa-apa.<ref name="internet1"/> Kuwi dilakokaké amarga Origenes setya karo gréja lan nggawa kurmatané asma [[Kristus]].<ref name="internet1"/>