Perdu: Béda antara owahan

513 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
rujukan
(rujukan)
[[Image:Shrub.JPG|thumb|200px|Gambar semak utawa perdu]]
 
'''Perdu''' utawa Semak yaiku salah sawijining tandhuran kayu kang dibedhakake karo wit biasane amerga pange akeh lan dhuwure luwih endhep, biasane kurang saka 5-6 meter.<ref name="internet2"/> Akeh tandhuran kang arupa [[wit]] utawa perdu gumantung saka kahanan tukule. <ref name="internet2"/>Umume perdu duwe oyot tunggang lan urip nggerombol luwih sawit, pang, lan godhonge tukul nggerombol. <ref name="internet1"> {{id}}[http://www.sabrinaflora.com/?con=show_tnm&&ktg_id=KTG7 Sabrina flora] (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)</ref>
 
==Perdu mawa Wujud Struktural Botani==
Ana ing ilmu botani lan ekologi, perdu luwih khusus digunakake kanggo nggambarake struktur fisik tartemtu utawa wujud tandhuran kayu kang dhuwure kurang saka 8 meter.<ref name="internet1"/>
 
Tuladhane, sistem deskriptif kang kajupuk ing [[Australia]] adhedasar ing karakteristik struktural miturut tukule lan wujude, ditambah dhuwur lan cacahe godhong kang nutup lapisan paling dhuwur utawa spesies dominan.<ref name="internet1"/>
 
Kanggo semak 2-8 meter dhuwure wujud strukturak bisa dikelompokake kaya ing ngisor iki:
Godhong rungkut nutup (70-100%):
* [[Godhong]] rungkut nutup (70-100%)- Katutu-gosok<ref name="internet1"/>
* tengahe sedeng [[godhong]] panutup (30-70%)-buka-gosok<ref name="internet1"/>
* [[godhong]] jarang nutup (10-30%)-perdu dhuwur<ref name="internet1"/>
* Arang nutup (<10%)-semak dhuwur kabuka<ref name="internet1"> {{id}}[http://www.min-sukoharjo.sch.id/berita-119-klasifikasi-tumbuhan-sederhana.html Klasifikasi tumbuhan] (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)</ref>
* Arang nutup (<10%)-semak dhuwur kabuka
 
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
[[Kategori:Tandhuran]]
 
1.047

besutan