Wos: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
copyedit
c (copyedit)
[[Gambar:Brun kvit ris.jpg|thumb|Beras pethak lan beras abrit]]
'''Beras''' utawi '''wos''' ([[basa krama]]) punika [[gabah]] ingkang sampun dipunbuangdipunbucal kulitipun lan dados sumber karbohidrat kagemkanggé mayoritas [[menungsa]] ing ndonya. Cekakipun, beras punika isining gabah.
 
Kulit/rambut gabah sacara [[anatomi]] dipunsebat ‘palea’ (bagéyan ingkang dipuntutupi) lan ‘lemma’ (bagéyan ingkang nutupi).