Scott Joplin: Béda antara owahan

95 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
referensi
(artikel rintisan)
 
(referensi)
[[Gambar:Scott Joplin.jpg|thumb|Scott Joplin]]
 
'''Scott Joplin''' (miyos [[Juni]] [[1868]], tilar donya [[1]] [[April]] [[1917]])<ref>http://www.scottjoplin.org/biography.htm</ref> dumugi sakmenika minangka [[musikus]] lan [[komponis]] ''[[ragtime]]'' ingkang paling kondhang. Piyambakipun ingkang netepaken standar ingkang samangke dipundhèrèki dèning kathah tiyang.
 
 
 
== Warisan ==
Musik Joplin tetap populer sadangunipun taun-taun salajengipun. Adaptasi [[Marvin Hamlisch]] kanggè lagu ragtime Joplin "The Entertainer" dumugi angka kaping 3 saking tangga 100 lagu paling top [[majalah Billboard]] taun [[1974]], lajeng tuwuh minat ingkang langkung wiyar lan jero tumrap ragtime umumipun lan Joplin mliginipun. <ref>http://www.carolinaclassical.com/joplin/index.html Scott Joplin: Raja Ragtime (1868-1917)</ref>
 
Ingkang ironis, minat punika tuwuh saking aransemen Hamlisch lan pertunjukan musik ragtime Joplin wonten ing film ingkang populer lan pamenang Hadiah [[Academy Awards|Oscar]], ''[[The Sting]]'', kanthi latar belakang taun [[1930]]-an, tebih sasampunipun puncak masa ragtime.
* ''Wall Street Rag'' (1909)
* ''Weeping Willow'' (1903)
* ''When Your Hair Is Like the Snow'' (1907) tembung-tembung dèning "Owen Spendthrift"<ref>http://www.scottjoplin.org/</ref>
 
== Waosan ==
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
* [http://www.carolinaclassical.com/joplin/index.html Scott Joplin: Raja Ragtime (1868-1917)]
* [http://www.scottjoplin.org/biography.htm Tinjauan umum yang baik tentang hidup dan karya Joplin]
* [http://www.edwardaberlin.com/work4.htm Biografi singkat Scott Joplin]