Préfèktur Tottori: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|24 Februari 2013}} thumb|300 px|Peta Prefektur Tottori Gambar:TottoriMapCurrent.png|thumb|300 px|...)
 
 
== Geografi ==
Prefektur Tottori bageyan [[kulon|kilèn]] winatesan kalihan [[Prefektur Shimane]], ing bageyanbagéyan wetanwétan winatesan kalihan [[Prefektur Hyogo]] lajeng ing sisih kidul kalihan [[Prefektur Hiroshima]], [[Prefektur Okayama]], lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis panté kalihan [[Laut Jepang]] (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing dhaérah pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori menika dipunperang dados tigang bagéyan, dhaérah bagéyan kilèn kanthi pusta kutha [[Yonago, Tottori|Yonago]] lan kutha [[Sakaiminato, Tottori|Sakaiminato]], dhaérah bagéyan tengah kanthi pusat kutha [[Kurayoshi, Tottori|Kurayoshi]], lan dhaérah bagéyan wétan kanthi pusat kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]]. prefektur Tottori kagungan dhaérah tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. [[Gunung Daisen, Tottori|Gunung Daisen]] (1.729 [[meter|m]]) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng [[Gunung Hyonosen|Gunung Hyōnosen]] (1.509,6 [[meter|m]]) lan [[Gunung Nagi]] (1.255 [[meter|m]]). Ilining toya lèpèn sedaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunliwati déning Lèpèn Hino.
 
 
2.549

besutan