Étanol: Béda antara owahan

1.702 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|28 Februari 2013}} {{chembox | ImageFileL1 = Ethanol-2D-skeletal.svg | ImageFileL2 = Ethanol_flat_structure.png | ImageFileR1 = Ethanol-3D-vdW.png | ImageFileR2 = Etha...)
 
}}
 
'''Etanol''', diarani uga '''etil alkohol''', '''alkohol murni''', '''alkohol absolut''', utawa ''alkohol'', yaiku sejenis cairan kang gampang nguap, gampang kebakar, ora ana wernanewernané lan minangka [[alkohol]] kang aplingpaling asring digunakakedigunakaké ing padinan. Senyawa iki minangka [[obat psikoaktif]] lan bisa ditemokakeditemokaké ing ombenombèn-ombenombèn kang ngandhut alkohol lan ing alat [[termometer]] modern. Etanol yaiku salah sawijinesawijiné obat rekreasi kang paling tuwa.
 
Etanol kalebu unging alkohol ranteranté tunggal, kanthi [[rumus kimia]] C<sub>2</sub>H<sub>5</sub>OH lan [[rumus empiris]] [[Karbon|C]]<sub>2</sub>[[Hidrogen|H]]<sub>6</sub>[[Oksigen|O]]. Etanol yaiku [[isomer]] konstitusional saka dimetil eter. etanolEtanol asring dicekak dadi '''EtOH''', kanthi "Et" minangka cekakan saka gugus etil (C<sub>2</sub>H<sub>5</sub>).
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Kimia]]
[[Kategori:Alkohol]]
 
{{Link FA|sv}}
{{Link GA|en}}
 
[[af:Etanol]]
[[an:Etanol]]
[[ar:إيثانول]]
[[az:Etanol]]
[[ba:Этанол]]
[[bat-smg:Etanuolis]]
[[be:Этанол]]
[[be-x-old:Этаноль]]
[[bg:Етанол]]
[[bn:ইথানল]]
[[bo:ཨ་རག་ཉིང་ཁུ།]]
[[br:Etanol]]
[[bs:Etanol]]
[[ca:Etanol]]
[[ceb:Etanol]]
[[cs:Ethanol]]
[[cy:Ethanol]]
[[da:Ætanol]]
[[de:Ethanol]]
[[el:Αιθανόλη]]
[[en:Ethanol]]
[[eo:Etanolo]]
[[es:Etanol]]
[[et:Etanool]]
[[eu:Etanol]]
[[fa:اتانول]]
[[fi:Etanoli]]
[[fr:Éthanol]]
[[frr:Ethanol]]
[[fy:Etanol]]
[[gl:Etanol]]
[[gu:ઇથેનોલ]]
[[he:אתנול]]
[[hi:इथेनॉल]]
[[hif:Ethanol]]
[[hr:Etanol]]
[[hu:Etanol]]
[[id:Etanol]]
[[is:Etanól]]
[[it:Etanolo]]
[[ja:エタノール]]
[[ka:ეთანოლამიდი]]
[[kk:Этил спирті]]
[[ko:에탄올]]
[[ksh:Alkohol]]
[[la:Ethanol]]
[[lb:Ethanol]]
[[lt:Etanolis]]
[[lv:Etanols]]
[[mk:Етанол]]
[[ml:എഥനോൾ]]
[[mn:Этанол]]
[[mr:इथेनॉल]]
[[ms:Etanol]]
[[new:इथानोल]]
[[nl:Ethanol]]
[[nn:Etanol]]
[[no:Etanol]]
[[oc:Etanòl]]
[[pl:Etanol]]
[[pnb:ایتھانول]]
[[pt:Etanol]]
[[qu:Ethanul]]
[[ro:Etanol]]
[[ru:Этанол]]
[[sh:Alkohol]]
[[simple:Ethanol]]
[[sk:Etanol]]
[[sl:Etanol]]
[[sq:Etanoli]]
[[sr:Етанол]]
[[stq:Ethanol]]
[[sv:Etanol]]
[[sw:Ethanoli]]
[[ta:எத்தனால்]]
[[tg:Итонул]]
[[th:เอทานอล]]
[[tr:Etanol]]
[[uk:Етанол]]
[[ur:ایتھنول]]
[[vep:Etilspirt]]
[[vi:Êtanol]]
[[war:Ethanol]]
[[yi:עטאנאל]]
[[zh:乙醇]]
[[zh-min-nan:It-sûn]]
[[zh-yue:乙醇]]
1.502

besutan