Buku: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 133 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q571 (translate me))
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' yaiku bahan pustaka agawe saka [[kertas]] sing arupa lembaran utuh lan sing paling utama ana ing koleksi [[perpustakaan]]. standar minimal buku yaiku paling sitik 49 halaman/kaca, ora termasuk kulit/ ''[[cover]]'' lan utawa jaket buku.<ref name="repository"> {{id}} [repository perguruan Tinggi] </ref>
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan. <ref name="arti kata"> {{en}} [http:/http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012} </ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Budha ing [[Kamboja]] amarga wektu kuwi Sang Budha nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé kuwi ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé pengaruh marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis sacara vertikal yaiku saka dhuwur mangisor.
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké