Seni abstrak: Béda antara owahan

98 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
c (Bot: Migrating 56 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q128115 (translate me))
 
[[Gambar:Theo van Doesburg Counter-CompositionV (1924).jpg|thumb|[[Theo van Doesburg]], [[1924]]]]
'''Seni Abstrak''' yaiku cabangé [[seni rupa]] kang ngandut arti ora awujud,''mujarad'',''niskala''.Seni abstrak ing arti asli yaiku cipta-ciptané kang kasusun saka [[garis]] ,[[wujud]], lan [[werna]] kang ora ana batesé saka [[ilusi]] ing wujud kang ana ing [[alam]] nyata.Semana uga sakjroning arti umum yaiku kahanan kang awujud ing alam ora bisa awujud karana wis kasunyatan lan ora ndhuweni wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan [[seni]] abstrak yaiku [[Wasilly Kandinsky]].<ref> Atkins, Robert, ''Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944'', Abbeville Press, New York, 1993 </ref> Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis ''kubisme'' lan [[seni fituristik]]
== Pranala jana ==
3.156

besutan