Mont Blanc: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[file:Mont Blanc and Dome du Gouter.jpg|thumb]]
'''Mont Blanc''' ([[basa Prancis]], "Gunung Putih") utawa '''Monte Bianco''' ([[basa Italia]], kanthi arti kang padha, uga dikenal kanthi jeneng ''La Dame Blanche'' (the White Lady)), kang dumunung ing pagunungan [[Alpen]] [[Eropah]] yaiku sawijning [[gunung]] paligpaling dhuwur ing [[Eropah]] kulon. Kanthi dhuwur kang nyandhak 4.810 meter (15.780 kaki).
 
Mont Blanc dumunung ing sabageyan wilayah [[Perancis]] lan wilayah [[Italia]], ananging Perancis nyataake yen puncak gunung iki dumunungana jroning area wilayahe; jroning [[peta]] negara perancis, area gunung iki dileboake ing wilayah negara Perancis. Jroning sawijining [[konvensi]] antarane Perancis lan [[Krajan Sardinia]] ing [[Turin]] ([[1861]]), ditetepake wates ing puncak gunung Mont Blanc.
 
Loro kutha kang misuwur paling cerak Mont Blanc yaiku [[Chamonix]], [[Haute-Savoie]] (Prancis) lan [[Courmayeur]], [[Valle d'Aosta]] (Italia).
Pambangunan [[terowongan Mont Blanc]] dimulai ing [[1957]] lan rampung ing [[1965]]. Terowongan iki duwe dawa 11,6 kilometer (7,25 mil), kang nggathukake loro kuthamau lan dadi rute transportasi utama jalur trans-Alpine.
 
Mont Blanc misuwur dadi panggonan olah raga munggah gunung lan [[ski]]. Mont Blanc diwiwitiwusanane diunggahi ing [[8 Agustus]] [[1786]] dening [[Jacques Balmat]] lan [[Michel Paccard]]; wong wadnwadon kang miwiti tekan puncak Mont Blanc yiku [[Marie Paradis]] ing [[1808]].
 
[[Kategori:Gunung]]
586

besutan