Nico Rosberg: Béda antara owahan

2.778 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{Inuseuntil|28 Pebruari 2013}} {{Pembalap F1 | Name = Nico Rosberg | Image = Nico Rosberg 2010 Canada.jpg | Caption = Rosberg di Grand Prix F1 Kanada...)
 
}}
'''Nicolas Erik Rosberg''' (alias '''Nico Rosberg''', {{lahirmati|[[Wiesbaden]], [[Jerman]]|27|6|1985}}) inggih punika tiyang pembalap [[Formula 1]] ingkang sakpunika memperkuat tim [[Mercedes GP]]. Aslinipun piyambakipun menika produk asli binaan tim [[WilliamsF1|Williams]]. piyambakipun turun ing ajang Formula 1 kaliyan mbeta bendera negara [[Jerman]]. Sakderengipun karier juniornya, Rosberg turun kLiyn bendera negara [[Finlandia]]. Ayahnya, [[Keke Rosberg]], ugi menika juara dunia F1 taun 1980 bersama tim Williams.
Nico miwiti karier F1 ing [[Grand Prix F1 Bahrain 2006|GP Bahrain 2006]], lan lajeng nyerat ''fastest lap'' ing balapan debutnya kasebut . Nico bahkan kedhah nunggu ngantos 111 balapan ing wiwit karier F1-nya kasebut kangge saged menangi lomba kawiwitan ing [[Grand Prix F1 Cina 2012|GP Cina 2012]]. Piyambakipun dados pembalap Mercedes GP pertama ngantos [[Juan Manuel Fangio]] ing [[Grand Prix F1 Italia 1955|GP Italia 1955]] ingkang mbetahaken menangi balapan.
== Profil ==
Rosberg menika putra saking pembalap legendaris [[Finlandia]], [[Keke Rosberg]] lan garwanipun ingkang berdarah Jerman, Sina. piyambakipun sejatosipun tasih berdarah Finlandia, ananging amargi piyambakipun lahir ing [[Wiesbaden]], [[Jerman]], mila Nico memutuskan kangge dados warga negara Jerman. Ing wanci punika Nico nggadahi kalih kewarganegaraan (Jerman lan Finlandia), ananging ayahipun lajeng nyaranaken supados Nico turun kaliyan bendera Jerman ing ajang F1.<ref name=Fathershadow>[http://www.hs.fi/english/article/1101981166932 Shedding a father's shadow: the new GP2 champion's route to the top] 5th chapter</ref> Masalah ini kemudian sempat menjadi bahan kontroversi karena di ajang junior sebelum F1, Nico turun dengan bendera Finlandia.<ref>[http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/C57D2C7837004DC3C125734B0032A5A2/$FILE/CSI%2024.10.2006%20modif%20ap%20AGO%20oct%2006%20revu%2016.05.07ANG.pdf?Openelement FIA International Sporting Code] paragraph 112</ref> Nico Rosberg juga ternyata tidak bisa bicara dalam [[basa Finlandia]] ([[Suomi]]), ia fasih ber[[basa Jerman]], [[Basa Prancis|Prancis]], [[Basa Italia|Italia]], lan [[Basa Inggris|Inggris]].
== Karier junior ==
[[Gambar:Nico_Rosberg_Formel_BMW(ThKraft).jpg|left|thumb|Nico Rosberg sebagai juara Formula BMW 2002.]]
Nico Rosberg miwiti karier juniornya ing taun 1996 ing ajang karting ing yuswa enggal 11 taun. piyambakipun lantas nggantos ing Formula BMW ing taun 2002, ing pundhi piyambakipun lajeng menangi ajang kasebut . Lajeng ayahipun mengajaknya mlebet ing tim gadahanipun pribadi ingkang turun ing ajang [[Formula Three Euroseries]] lan F3 lokal Eropa. Ing musim debutnya ing F3 Euroseries 2003, Rosberg namung mbetahaken menangi setunggal lomba saja inggih punika ing [[Sirkuit Le Mans]] serta tiga kali podium ing seri [[Hockenheimring]], [[Nurburgring]], lan [[A1-Ring]]. Nico lantas berhasil finish ing P8 klasemen kaliyan 45 poin. Saklajengipun ing musim 2004, kaliyan tasih bertahan ing tim ingkang sami , Nico nate menangi balapan seri perdana ing Hockenheimring ingkang kaping kalih (''sprint race'' lan ''feature race''). Ananging malih wonten prekawis reliabilitas nghinggapi Rosberg. Piyambakipun namung nyerat setunggal kemenangan tambahan ing Nurburgring lan lajeng finish P4 ing klasemen kaliyan 70 poin.