Guruh Gipsy: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q40426 (translate me))
 
 
'''Guruh Gipsy''' jeneng album [[eksperimental]] minangka pakaryan antawisipun [[Guruh Soekarnoputra]] kaliyan grup musik Gipsy. Sanajan namung ngreriptakaken satunggal album, nanging pakaryan menika peranipun penting sanget wonten ing donya [[musik]] [[Indonesia]] amargi panggayuhipun hebat sanget kanthi karya ingkang keras.<ref name="internet 1">{{id}}[http://www.angelfire.com/rock/indonesia/guruh.html Kawruh Guruh Gipsy] (dipun unduh 09 Nopember 2012) </ref> Tuladhanipun wonten ing lagu ''"Chopin Larung"'', ingkang katingal kapiawaianipun [[Guruh Soekarnoputra]] ngreriptan saha pangertosan kanggé nggandheng kalih harmonisasi saking sisi kalih budhaya ingkang benten tanpa ngicalaken sisi mistis saking suanten-suanten [[gangsa]] asli [[Indonesia]] ingkang kawor kaliyan harmonisasi [[klasik]] [[Eropa]] kasebut.<ref name="internet 1"/>
Gipsy dipun wiwiti dening Nasution bersaudara: Gauri Nasution, [[Keenan Nasution]], Odink Nasution, saha Deby Nasution. Saderengipun Gipsy madheg ing taun [[1966]] kanthi jeneng Sabda Nada ingkang anggotanipun [[ Ponco Sutowo]], [[Gauri Nasution]], [[Joe-Am]], [[Eddy]], [[Edit]], [[Roland]] saha [[Keenan Nasution]]. Wonten ing taun [[1969]], formasi Gipsy éwah dados: [[Keenan Nasution]], Gauri Nasution, [[Chrisye]], Tammy Daud, Onan Susilo saha Atut Harahap. Wonten ing taun [[1973]] Gipsysowan dhateng [[New York]] ing Resaturan Ramayana kagunganipun Pertamina kanthi formasi : [[Chrisye]] ([[bass]]), [[Keenan Nasution]] ([[drum]]), Gauri Nasution ([[gitar]]), [[Adjie Bandy]] ([[biola]]), Rully Djohan (keyboards) saha Lulu Soemaryo ([[saxophone]]).<ref name="internet 1"/>
Guruh Gipsy dipun wiwiti nalika sasampunipun Guruh Soekarnoputra kondur saking nagari [[Belanda]]. Guruh langsung kolaborasi kaliyan band ingkang dipun gawangi dening [[Chrisye]], [[Kinan Nasution]], [[Oding Nasution]], [[Abadi Soesman]] saha [[Roni Harahap]].<ref name="internet 2">{{id}}[http://mizan.com/news_det/sejarah-guruh-gipsy-and-awal-lahirnya-prog-rock-indonesia.html Kolaborasi Guruh kaliyan Gipsy] (dipun unduh 09 Nopember 2012) </ref> Kolaborasi menika kagolong unik. Guruh misuwur kanthi seniman kontemporer ingkang asring kolaborasi kaliyan musik [[Bali]] kaliyan beksanipun. Wondéné band Gipsy misuwur amargi kawantunanipun bekta musik progressif rock kadasta [[Genesis]], Emerson Lake and Palmer saha Gentle Giant. Pramila boten aneh menawi kolaborasinipun ngasilaken karya ingkang inovatif, karya ingkang inovatif menika katingal saking album "Kesepakatan dalam Kepekatan", ingkang dipunrilis wonten ing taun 1976, kanthi album menika Guruh nggandheng alunan rock Barat kaliyan seni kontemporer khas Bali kang wonten ing suanten gangsa. Pandamelan album menikacekap 'wantun' amargi miturut pengamat musik Denny Sakrie, karya menika medalaken biaya ingkang langkung kathah saha kagungan aji ingkang ambisius. Angka sadé sakmenika kagolong kirang asil, ananging lagu menika dados penting kanggé tlatah musik [[Indonesia]], mliginipun musik [[rock]] amargi minangka tenger lairipun progressif rock ing Indonesia.Saniki album menika dados inceraninpun kolektur musik.<ref name="internet 2"/>