Strasbourg: Béda antara owahan

456 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
+ukara
(artikel rintisan)
 
(+ukara)
}}
 
'''Strasbourg''' ([[basa Jerman]]: ''Straßburg'') minangka ibu kutha ''région'' [[Alsace]] lan departemèn saking [[Bas-Rhin]] ingkang dumunung wonten ing [[Perancis]] bagéyan wétan. Cacahing penduduk sajumlah 272.800 jiwa ([[2004]]). Kutha punika kagungan wiyar wilayah 78,26 km². Kanthi kagungan angka kepadhatan penduduk sakitar 3.486 jiwa/km². Kutha punika misuwur kanthi sebutan [[Grande Île*]] katetepaken minangka [[Situs Warisan Donya UNESCO]] wonten ing taun [[1988]]. Kutha punika dumunung wonten ing pinggir [[Kali Rhein]].
 
Kutha punika ugi minangka kutha, kursi saking [[Dewan Eropa]] wonten ing [[1949]], ingkang [[Parlemen Eropa]] saking taun [[1992]] lan [[Pengadilan Hak Asasi Manusia Eropa]] kanggé Istana Hak Asasi Manusia wiwit [[1998]], lawang sekuritas [[Lembaga Eropa ing Strasbourg | Eropa lan modal saking Eropa]]. Tiyang - tiyang ingkang dumunung wonten ing Strasbourg dipunwastani ''Strasbourgeois'' (wonten ing basa Perancis).
Kutha punika dumunung wonten ing pinggir [[Kali Rhein]].
 
==Cathetan Suku==