Louis XVII saka Perancis: Béda antara owahan

1.916 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{Infobox royalty|monarch
| name = Louis XVII
| title =Raja Perancis danlan Navarre
| image =Louis Charles of France6.jpg
| caption =Louis pada tahun 1792, dilukis olehdening [[Alexander Kucharsky]]
| reign =21 Januari 1793 – 8 Juni 1795 (klaim)
| full name =Louis Charles de France
| titles =''HMCM'' The King<br />''HRH'' The Prince Royal<br />''HRH'' The Dauphin of France<br />''HRH'' The Duke of Normandy
| coronation =
| predecessor =[[Louis XVI dari Prancis|Louis XVI]]
| successor =[[Napoleon I dari Prancis|Napoleon I]] ''de facto'' tahun 1804<br />[[Louis XVIII dari Prancis|Louis XVIII]] ''de jure'' tahun 1814
| royal house =[[Dinasti Bourbon]]
| royal anthem =
| father =[[Louis XVI dari Prancis]]
| mother =[[Marie Antoinette]]
| date of birth ={{Birth date|1785|3|27|df=y}}
 
Nalika [[Revolusi Perancis]], Pangeran Louis dipenjarakaké bebarengan karo wong tuané. Minangka anak barep kang isih urip, deweke dinyatakake minangka Raja Perancis nalika [[28 Januari]] [[1793]] déning paklike yaiku Louis-Stanislas-Xavier, kang dewean sajroné pengasingan ing [[Hamm]], cepaké [[Dortmund]], [[Jerman]]. Pernyataan kasebut ora duwéni kekuasaan amerga [[Perancis]] wektu iku arupa salah sijiné [[republik]]. Ananging wektu Perancis lan [[Eropa]] nampa Louis-Stanislas-Xavier minangka Louis XVIII saka Perancis nalika tahun [[1815]], pawèwèhan angkané nuduhaké diakuiné hak-hak [[Louis XVII]]
 
Nalika kulawarga kerajaan dipenjara, Louis XVII dipisahake saka ibune lan lan sedulur sedulure tahun [[1793]] kanggo ngindari upaya pambebasan ang dilakokake pendhukung kerajaan. Deweke mati nalika Juni 1795 ing penjara. Sacara resmi deweke dilaporake meninggal akibat penyakit kang saiki dikenal minangka [[tuberkulosa]]. Jumbuh karo tradisi kerajaan, jantunge ditokake dening dokter lan diawetake sajrone [[alkohol]]. Awake dikubur sajrone pasarean umum.
 
Sakwise matine Louis XVII akeh wong kang ngaku minangka Louis Charles ananging ora ana kang pernah isa dibuktekake. Nalika tahun [[2000]]dianakake tes DNA kanti gunakake jantung Louis, conto rambut saka Marie Antoinette, adike Johanna Maria Gabriela lan Maria Josepha, ibune Maria Theresa, lan DNA saka 2 keturunan kang isih urip Maria Theresa, Ratu Anne saka Rumania lan adine, Pangeran André de Bourbon Parme. Tes DNA kang dilakokake yaiku yen DNA mitokondria lan hasile mbuktekake yen jantung iku bener-bener duwene Louis XVII.
 
Jantung Louis saiki mapan ana ing salah sijine guci perak ing Saint-Denis Baslique cepake [[Paris]], ing ngendi para raja Perancis dikubur, kalebu wong tuwane Louis XVII, Raja Louis XVI lan [[Marie Antoinette]].
 
===Misteri Matine Louis XVII===
 
Sakwene pirang-pirang tahun akeh laporan lan teori babagan Raja Louis XVII (Pangeran Louis-Charles), bocah enom saka Raja Louis XVI lan Ratu Marie Antoinette saka Perancis. Jantung kang entes wae diyakini dening pira-pira pawongan yen iku duwene raja enom Louis XVII, kang DNA-ne wis diuji lan saiki akeh kang percaya yen Louis mati ing kunjara . Ananging awak kang dianggep minangka Louis luwih tuwa lan luwih duwur katimbang Louis kang sebenere. Sebagiyan wong ana sing percaya yen Louis sakwene ana ing kunjara diganteni pawongan liya lan jantung kang dites DNAne iku duwene sedulure yaiku Pangeran Louis-Joseph ([[1781]]-[[1789]]) kang mati minangka bocah enom kang umure nembe 7 tahun.
 
 
==Cathetan sikil==
1.590

besutan