Louis XVII saka Perancis: Béda antara owahan

89 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
| buried =[[Saint Denis Basilica]], [[Saint-Denis]], France (Heart only)
|}}
'''Louis XVII dari Perancis''' ({{lahirmati||27|3|1785||8|6|1795}}) yaiku anak Raja Louis XVI saka [[Perancis]] lan [[Marie Antoinette]], ananging ora bener-bener dadi [[Raja Perancis]].<ref name="internet"> [http://http://archive.kaskus.co.id/thread/4332155/0/raja-perancis-yang-hilanglouis-xvii Raja Perancis yang Hilang~Louis XVII], <small>(Kaunduh 26/3/2013)</small></ref>
 
Nalika [[Revolusi Perancis]], PangeranPangéran Louis dipenjarakakédikunjarakaké bebarengan karo wong tuanétuwané. Minangka anak barep kang isih urip, dewekedèwèké dinyatakakedinyatakaké minangka Raja Perancis nalika [[28 Januari]] [[1793]] déning paklikepakliké yaiku Louis-Stanislas-Xavier, kang deweandéwéan sajroné pengasingan ing [[Hamm]], cepaké [[Dortmund]], [[Jerman]].<ref name="internet"/> Pernyataan kasebut ora duwéni kekuasaan amerga [[Perancis]] wektu iku arupa salah sijiné [[republik]].<ref name="internet"/> Ananging wektu Perancis lan [[Eropa]] nampa Louis-Stanislas-Xavier minangka [[Louis XVIII]] saka Perancis nalika tahun [[1815]], pawèwèhan angkané nuduhaké diakuiné hak-hak [[Louis XVII]].<ref name="internet"/>
 
Nalika kulawarga kerajaan dipenjaradikunjara, Louis XVII dipisahakedipisahaké saka ibuneibuné lan lan sedulur -sedulure tahun [[1793]] kanggo ngindari upaya pambebasanpambébasan angkang dilakokakedilakokaké pendhukung kerajaan.<ref name="internet"/> Deweke mati nalika Juni 1795 ing penjara. Sacara resmi deweke dilaporake meninggal akibat penyakit kang saiki dikenal minangka [[tuberkulosa]]. Jumbuh karo tradisi kerajaan, jantunge ditokake dening dokter lan diawetake sajrone [[alkohol]]. Awake dikubur sajrone pasarean umum.
 
Sakwise matine Louis XVII akeh wong kang ngaku minangka Louis Charles ananging ora ana kang pernah isa dibuktekake. Nalika tahun [[2000]]dianakake tes DNA kanti gunakake jantung Louis, conto rambut saka Marie Antoinette, adike Johanna Maria Gabriela lan Maria Josepha, ibune Maria Theresa, lan DNA saka 2 keturunan kang isih urip Maria Theresa, Ratu Anne saka Rumania lan adine, Pangeran André de Bourbon Parme. Tes DNA kang dilakokake yaiku yen DNA mitokondria lan hasile mbuktekake yen jantung iku bener-bener duwene Louis XVII.
1.590

besutan