Aktuator Tenaga Pneumatik: Béda antara owahan

279 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 5 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1965061 (translate me))
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Actuator-Pneumatic-Valve.jpg|200px|jmpl|ka|aktuator bentuk tabung (valve)]]
'''Aktuator Tenaga Pneumatik''' utawa aktuator PneumatikPnèumatik dasaredasaré mempermèmper kaliyan [[Aktuator Tenaga Hidrolik]], yaiku nganggenganggé konsepkonsèp panggerak [[Fluida]] (cairan) kanggo sistem gubahaegubahaé. Aktuator pneumatikpnèumatik nganggo kompressikomprèssi udara lan gas, bedabèdha kaliyan hidrolik sing nganggo [[oli]]. Keuntungan nganggo pneumatikpnèumatik yaiku kemudahan ing nyediakakenyediakaké tenaga utawa [[torsi|Torsi]] sing gedhi mlebu tenaga ing sakdurungesakdurungé nyimpen tenaga iki ing bentuk kompresikomprèsi.
 
Aktuator PneumatikPnèumatik gubah energiènergi (biasanebiasané kompresikomprèsi udara utawa gas) menjadidadi gerakgubahan mekanikal. gerakangèrakan iki sagersaget muter utawa linierliniér, tergantunggumantung jininsing aktuator. beberapa jinising aktuator pneumatik, yaiku:
 
*Tie Silinder tabung
* Aktuator rotary
* Panjepit (grapper)
* Rodless aktuator dengankaliyan magnetik linkage utawa Silinder rotary
* Rodless aktuator dengankaliyan jaringan mekanis
* Pneumatik awujud otot gawean
* aktuator khusus sing gabungkegabungké putaran lan gerakan putar (rotary) akehakèh dianggo kanggo sistem kremkrèm
* Generator Vakum
 
Aktuator pneumatikpnèumatik terdiri saka [[Piston]], tabung silinder (silinder), katup lan port. Piston ditutup karo diafragma, utawa segelsègel sing njaga udara ing ndhuwur tabung (silinder), piston berfungsi kanggo neken udara mlebu diafragma mengisor, gerak ing ngisore piston.<ref>{{cite web |url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_actuator |title=Aktuator Pneumatik |accessdate=2013-01-12}}</ref> Aktuator Pneumatik biasanebiasané ndhuweindhuwèni 1 tempat kanggekanggé lubang udara, isa ndhuwur, isa ngisor tergantunggumantung kabutuhanekabutuhané. katup mbutuhakembutuhaké sitik tekanan kanggekanggĥ penekananpanekanan lebihluwih. saya gedhi piston sing dianggo lan silinderesilinderé, saya gedhi uga tenaga (output) kasilekasilé. NduweniNduwèni piston sing gedhi uga apik kanggo tekanan sing luwih gedhi lan udara sing luwih sitik.<ref>{{cite web |url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_actuator |title=Aktuator Pneumatik |accessdate=2013-01-12}}</ref> tekanan sing nganggo udara sitik waewaè nalika pistonepistoné gedhi isa ngerusak sillinder paralon, mula biasanebiasané silinder (tabung) nganggo bahan dasar wesi. 100 kPa tenaga tekanan piston isa ngangkat mobil cilik (nganti 1000 lbs / 453,5 Kg) lan iki nganggonenganggoné katup pneumatikpnèumatik cilik. Nanging, nalika tenaga kasilekasilé gedhi lan silinderesilinderé cilik, sistem kuwi isa ngerusak silinder.<ref>{{cite web |url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_actuator |title=Aktuator Pneumatik |accessdate=2013-01-12}}</ref>
 
== Silinder PneumatikPnèumatik ==
[[Gambar:Silinder Pneumatik.jpg|300px|jmpl|ka|Silinder Pneumatik]]
silinder pneumatikpnèumatik isa digunakakedigunakaké dadi aktuator pneumatikpnèumatik kanggo kasilakekasilaké gerakgubahan translasi. pamilihan tipe silinder isa dipadhakakedipadhakaké kaliyan dawa langkah sing dikarepakedikarepaké. bagian-bagian utama Silinder Pneumatik yaiku:
* Batangan Silinder
* Piston
* Lubang kanggo saluran mlebu lan metu sistem kompresikomprèsi.
lubang kanggo saluran piston kuwi transmisi daya isa dilakoakedilakoaké. menawa kompresikomprèsi lubang sisih tengen luwih dhuwur tinimbang sish kiwa maka piston gerakgubah ning sisih kiwa, padha uga sawalikesawaliké.
 
 
 
Aktuator jininsing silinder kuwi biasané dianggo nganggo kompréssor, ing industri robotika, aktuator iki dianggo dèning robot angkat abot, utawa robot prèss, mula silinderé gedhi lan uga tenagané luwih saka 1000 kPa.
 
 
554

besutan