Alexis Bouvard: Béda antara owahan

103 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
 
'''Alexis Bouvard''' (27 Juni 1767 – 7 Juni 1843) adalahinggih seorangmenika [[astronom]] saka [[Perancis]]. IaPiyabakipun terkenalkondhang karenaamargi mengamatinate ketidakbiasaanngamati dalam''ketidakbiasaan'' gerak planet [[Uranus]] dankaliyan mengusulkanngusulaken keberadaankawontenan planet kedelapankaping wolu wonten diing [[Tata Surya]].
 
== KehidupanKauripan ==
LahirMiyos diwonten ing [[Contamines]], Perancis, pencapaiankasuksesanipun Bouvard meliputimanika penemuankados delapanpanemuan wolung komet dansarta pengumpulanpangumpulan tabel astronomis [[Yupiter]], [[Saturnus]] dankaliyan [[Uranus]]. MelihatManggihi adawonten yangingkang anehboten dalambiasa gerakansaking gerakanipun planet Uranus, Bouvard mengusulkanngusulaken keberadaankawontenan planet kedelapankaping yangwolu menyebabkanmenika keanehaningkang tersebutboten bisa menika.<ref name="eb1">[Anon.] (2001)</ref> SetelahSasampunipun kematiannyapiyambakipun seda, posisi [[Neptunus]] dihitungdipuétang olehdhateng [[John Couch Adams]], danlajeng dipunlajengaken laludhumateng [[Urbain Le Verrier]], berdasarkanadedhasar pengamatannyapangamatannipun.<ref name="eb1"/>
2.246

besutan