Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

1.136 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|24 April 2013}} '''Louis IX''' ({{lahirmati|Poissy, Perancis|25|4|1214|Tunis, Tunisia|25|8|1270}}), asring sinebut uga kanthi nama '''Santo Louis''' ([...)
 
{{inuseuntil|24 April 2013}}
{{Infobox royalty
 
|name=Louis IX saka Perancis
'''Louis IX''' ({{lahirmati|[[Poissy]], [[Perancis]]|25|4|1214|[[Tunis]], [[Tunisia]]|25|8|1270}}), asring sinebut uga kanthi nama '''Santo Louis''' ([[1226]]-[[1237]]). Louis IX lair ing [[Poissy]], ora adoh saka [[Paris]], minangka putra saka [[Louis VIII saka Perancis|Louis VIII]] lan [[Blanche saka Kastilia]]. Piyambaké yaiku putu buyut trah kping pitu saka [[Hugues Capet]], éngga kalebu ing [[Wangsa Kapetia|Wangsa Capet]]. Ing jaman pamaréntahané, Louis IX kerja bareng karo parlemen Paris kanggo ngundhakaké ''profesionalisme'' ing sajroning ngedegaké hukum.
|succession=[[Raja Perancis]]
|image=Louis-ix.jpg
|caption=Louis IX dikurmati minangka [[Santo|wong suci]] lan akèh dilukis adoh sawisé tilar donya. Lukisan karya [[El Greco]], k. 1592-1595.
|reign=25 April 1214 – 25 Agustus 1285
|coronation=29 November 1226
|full name=
|predecessor=[[Louis VIII saka Perancis|Louis VIII]]
|successor=[[Philip III saka Perancis|Philippe III]]
|spouse=[[Margaret dari Provence]]
|issue=[[Isabella dari Perancis, Ratu Navarre|Isabelle, Ratu Navarre]]<br /> [[Philip III saka Perancis|Philippe III saka Perancis]]<br /> Jean Tristan, Count Valois<br />Pierre, Count Perche lan Alençon<br /> Blanche, Putri Mahkota Kastilia<br /> Margaret, Garwa Adipati Brabant<br /> Robert, Count Clermont<br /> Agnes, Garwa Adipati Burgundy
|house=[[Wangsa Kapetia|Wangsa Capet]]
|father=[[Louis VIII saka Perancis]]
|mother=[[Blanche saka Kastilia]]
|date of birth={{Birth date|1214|4|24|df=y}}
|place of birth=[[Poissy]]
|date of death={{Death date and age|1270|8|25|1214|4|24|df=y}}
|place of death=[[Tunis]]
|place of burial=Basilika Santo Denis, [[Paris]]
|}}
'''Louis IX''' ({{lahirmati|[[Poissy]], [[Perancis]]|25|4|1214|[[Tunis]], [[Tunisia]]|25|8|1270}}), asring sinebut uga kanthi nama '''Santo Louis''' ([[1226]]-[[1237]]). Louis IX lair ing [[Poissy]], ora adoh saka [[Paris]], minangka putra saka [[Louis VIII saka Perancis|Louis VIII]] lan [[Blanche saka Kastilia]]. Piyambaké yaiku putu buyut trah kping pitu saka [[Hugues Capet]], énggasaéngga kalebu ing [[Wangsa Kapetia|Wangsa Capet]]. Ing jaman pamaréntahané, Louis IX kerja bareng karo parlemen Paris kanggo ngundhakaké ''profesionalisme'' ing sajroning ngedegaké hukum.
1.502

besutan