Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Louis IX''' ({{lahirmati|[[Poissy]], [[Perancis]]|25|4|1214|[[Tunis]], [[Tunisia]]|25|8|1270}}), asring sinebut uga kanthi nama '''Santo Louis''' ([[1226]]-[[1237]]). Louis IX lair ing [[Poissy]], ora adoh saka [[Paris]], minangka putra saka [[Louis VIII saka Perancis|Louis VIII]] lan [[Blanche saka Kastilia]]. Piyambaké yaiku putu buyut trah kaping pitu saka [[Hugues Capet]], saéngga kalebu ing [[Wangsa Kapetia|Wangsa Capet]]. Ing jaman pamaréntahané, Louis IX kerja bareng karo parlemen Paris kanggo ngundhakaké ''profesionalisme'' ing sajroning ngedegaké hukum.
 
Louis IX wis ping pindho mèlu [[Perang Salib]], kang sepisan taun [[1248]] ([[Perang Salib Kapitu]]) lan sing kapindho ing taun [[1270]] ([[Perang Salib kawolu]]). Louis IX tilar doya ing [[Tunisia]] amarga lara ing 25 Agustus 1270 nalika lagi nglakoni perang salib sing kaping pindhoné. Tahta Louis IX banjur diterusaké déning putrané yaiku [[Philip III saka Perancis|Philippe III]].
 
Louis IX yaiku siji-sijiné raja Perancis kang diangkat dadi [[kanonisasi|santo]], saéngga ana akèh panggonan kang dijenengi miturut jenengé Louis IX. Tuladahané, kang paling kondhang yaiku [[St. Louis, Missouri|St. Louis]] ing [[Missouri]], [[Amerika Serikat]], [[São Luís, Maranhão|São Luís do Maranhão]] ing [[Brasil]], sarta [[San Luis Potosí (negara bagian)|negara bagian]] lan kutha [[San Luis Potosí]] ing [[Meksiko]].
 
[[Kategori:Raja Perancis]]
 
[[id:Louis IX dari Perancis]]
1.502

besutan