Strasbourg: Béda antara owahan

1.238 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
==Toponymy (Ilmu nama Papan) ==
Nama kapisanan kutha punika inggih [[Celtic]]'' *'' Argantorati>'''' Argentorate, Romanized minangka'' {{lang | ingkang | Argentoratum}}'' ('''' {{s Argentoraton - | II | e}}), nama ingkang sami kaliyan [[Argentre (Mayenne) | Argentre]] (Mayenne, Argentrato'''' {{-s | IX | e}}). Etimologi saking istilah punika dados padudon, sapérangan mirsani link kanthi [[Brigit | Dewi Ageng Celtic]], ingkang minangka'''' Argantia julukan ingkang dipunidhéntifikasikaken kaliyan bulan. Rasa ingkang paling umum.<ref>[http://juillot.home.cern.ch/juillot/triboques.html Émile Linckelheld, ''La Cité des Triboques'', in Annuaire de la Société historique, littéraire et scientifique du Club vosgien, 1936]</ref>
==Kabudayan=
Strasbourg inggih punika salah satunggaling lembaga musik lan drama tingkat internasional, ingkang kapérang saking:
* [[Orchestre philharmonique de Strasbourg]], inkang madeg ing taun [[1855]], inggih punika salah satunggaling orkèstra simponi ingkang paling tuwa wonten ing [[Eropa Barat]].
* [[Opéra national du Rhin]]
* [[Théâtre national de Strasbourg]]
* [[Percussions de Strasbourg]]
* [[Théâtre du Maillon]]
* "[[Laiterie]]"
Déné tèater sanèèsipun inggih punika ''Théâtre jeune public'', ''TAPS Scala'', ''Kafteur''...
 
===Kegiyatan===
* Festival musik internasional inggih ngèngingi festival musik klasik kontèmporer ing musim gugur
* [[Strasbourg Music Festival|Festival international de Strasbourg]] (ingkang dipunadani ing taun [[1932]]), ingkang punika minangka satunggaling festival musik lan ''jazz'' ing musim panas.
*[[Festival des Artefacts]], kalebet festival musik sanès klasik kontemporer
*[[Les Nuits électroniques de l'Ososphère]]
* [[Spectre Film Festival]] ingih punika festival film taunan inggih kanggé milih film-fim ingkang fiksi, horor, lan fantasi.
* [[The Strasbourg International Film Festival]] ingih punika festival film taunan ingkang fokusipun dhateng film independen.
 
==Cathetan Suku==