Catherine saking Valois: Béda antara owahan

610 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
 
Catherine budhal menyang [[Inggris]] karo garwa anyaré lan diwénéhi mahkota minangka Ratu ing [[Westminster Abbey]] tanggal 23 [[Februari]] 1421. Ing wulan [[Juni]] 1421, Henry bali ing [[Prancis]] kanggo nglanjutaké kampanyené.
 
Ing wektu iki, Catherine wes ngandut sapropirane wulan lan nglairake Pangeran Henry ing tanggal 6 Desember 1421 ing Windsor. Anak kuwi lan bapake ora nate ketemu maneh. Ing mangsa pengepungan Meaux, Henry V kenek salah sijining penyakit fatal lan tilar donya tanggal 31 [[Agustus]] 1422, sadurunge ulang tahune sing ka-35. Catherine durung tekan umur 21 [[taun]] lan wes dadi randa minangka Ratu [[Inggris]].
 
Charles VI tilar donya sapropirane wulan salanjute, nggawe Henry VI dadi raja enom [[Inggris]] lan jajahan [[Inggris]]-[[Prancis]] lor. Catherine nggawe manja putrane nalika panjenengane isih cilik.
 
== Silsilah ==