Catherine saking Valois: Béda antara owahan

919 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
 
Charles VI tilar donya sapropirane wulan salanjute, nggawe Henry VI dadi raja enom [[Inggris]] lan jajahan [[Inggris]]-[[Prancis]] lor. Catherine nggawe manja putrane nalika panjenengane isih cilik.
 
Ananging, Catherine isih enom lan pengin nikah maneh sing nggawe prihatin Pelindunge, pakdhe raja, Humphrey, Adipati Gloucester. Gosip sing nyebar menawa Catherine nduwe rencana arep nikah karo Edmund Beaufort, Pangeran Mortain, sedulure garwane. Humphrey ora setuju karo babagan nikahan kuwi, ananging, ing njero Parlemen [[taun]] 1427-8, salah sijining rancangan undang-undang nggawe peraturan kanggo salah sijining Ratu sing randa kanggo nikah maneh. Rancangan undang-undang kasebut ngendika menawa misale salah sijining Ratu nikah maneh tanpa persetujuan Raja, garwane bakal kelangan lemah lan bandane, sanadyan keturunan saka prastawa pernikahan kasebut bakal tetep dadi anggota saking kulawarga kerajaan lan ora bakal nanggung hukuman. Peraturan liyane yaiku menawa persetujuan raja mung bisa kadadean menawa panjenengane wes dewasa. Nalika rancangan undang-undang kasebut digawe, raja mung yuswane 6 [[taun]].
 
 
== Silsilah ==