Catherine saking Valois: Béda antara owahan

1.022 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
Ananging, Catherine isih enom lan pengin nikah maneh sing nggawe prihatin Pelindunge, pakdhe raja, Humphrey, Adipati Gloucester. Gosip sing nyebar menawa Catherine nduwe rencana arep nikah karo Edmund Beaufort, Pangeran Mortain, sedulure garwane. Humphrey ora setuju karo babagan nikahan kuwi, ananging, ing njero Parlemen [[taun]] 1427-8, salah sijining rancangan undang-undang nggawe peraturan kanggo salah sijining Ratu sing randa kanggo nikah maneh. Rancangan undang-undang kasebut ngendika menawa misale salah sijining Ratu nikah maneh tanpa persetujuan Raja, garwane bakal kelangan lemah lan bandane, sanadyan keturunan saka prastawa pernikahan kasebut bakal tetep dadi anggota saking kulawarga kerajaan lan ora bakal nanggung hukuman. Peraturan liyane yaiku menawa persetujuan raja mung bisa kadadean menawa panjenengane wes dewasa. Nalika rancangan undang-undang kasebut digawe, raja mung yuswane 6 [[taun]].
 
Catherine mapan ing njero istana raja, mungkin ben entuk ngemong putrane sing isih cilik, ananging babagan iki uga nekakake untung kanggo para kanselir dewe kanggo ngawasi Ratu.
 
Ing mburi kabeh iki, Catherine wiwit njalin hubungan karo Owen ap Maredudd ap Tudor saking [[Wales]]. Ana akeh dongeng, sing paling ora ndukung, kepriye Catherine lan Owen ketemu. Owen mungkin dilairake ing sekitar [[taun]] 1400, lan mungkin lungo ing medan perang nalika nglayani pengurus Henry V Sir Walter Hungerford [[taun]] 1421 ing [[Prancis]]. Tudor kemungkinan gedhe minangka penjaga sing ditunjuk kanggo rumah tangga Ratu utawa lemari klambi. Hubungan kuwi diwiwiti nalika Catherine mapan ing Kastil Windsor, lan panjenengane dadi ngandut kanthi anak kapisan ing papan kuwi. Ing sapropirane titik, panjenengane mandek mapan ing njero rumah tangga Raja lan ing wulan [[Mei]] 1432 Parlemen njamin Owen ing babagan hak salah sijining wong sing kebangsaane [[Inggris]]. Iki penting amarga hukum-hukum Henry IV mbatesi hak-hak wong Welsh.
 
== Silsilah ==