Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

169 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|place of burial=Basilika Santo Denis, [[Paris]]
|}}
'''Louis IX''' ({{lahirmati|[[Poissy]], [[Perancis]]|25|4|1214|[[Tunis]], [[Tunisia]]|25|8|1270}}),<ref name="internet1">{{en}}[http://www.nndb.com/people/231/000092952/ Louis IX](diundhuh 12 April 2013)</ref> asring sinebut uga kanthi nama '''Santo Louis''' ([[1226]]-[[1237]]). Louis IX lair ing [[Poissy]], ora adoh saka [[Paris]],<ref name="internet1"/> minangka putra saka [[Louis VIII saka Perancis|Louis VIII]] lan [[Blanche saka Kastilia]].<ref name="internet1"/> Piyambaké yaiku putu buyut trah kaping pitu saka [[Hugues Capet]], saéngga kalebu ing [[Wangsa Kapetia|Wangsa Capet]]. Ing jaman pamaréntahané, Louis IX kerja bareng karo parlemen Paris kanggo ngundhakaké ''profesionalisme'' ing sajroning ngedegaké hukum.
 
Louis IX wis ping pindho mèlu [[Perang Salib]], kang sepisan taun [[1248]] ([[Perang Salib Kapitu]]) lan sing kapindho ing taun [[1270]] ([[Perang Salib Kawolu]]). Louis IX tilar doya ing [[Tunisia]] amarga lara ing 25 Agustus 1270 nalika lagi nglakoni perang salib sing kaping pindhoné. Tahta Louis IX banjur diterusaké déning putrané yaiku [[Philip III saka Perancis|Philippe III]].
 
==Pranala njaba==
== Pranala luar ==
{{Commons category|Louis IX of France}}
*[http://www.catholicrevelations.com/category/saints/the-life-of-king-st-louis-ix-of-france-saint-and-king-of-the-holy-apostolic-catholic-church.html The Life, Miracles, Crusades and Battles of King St. Louis IX of France]
* [http://www.catholic-forum.com/saints/saintl07.htm Biography of Saint Louis on the Patron Saints Index]
* [http://www.bestofsicily.com/mag/art192.htm St Louis and Sicily]
 
==Cathetan sikil==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Raja Perancis]]
1.502

besutan