Catherine saking Valois: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah diakritik
(nambah sithik)
(nambah diakritik)
Catherine budhal menyang [[Inggris]] karo garwa anyaré lan diwénéhi mahkota minangka Ratu ing [[Westminster Abbey]] tanggal 23 [[Februari]] 1421. Ing wulan [[Juni]] 1421, Henry bali ing [[Prancis]] kanggo nglanjutaké kampanyené.
 
Ing wektu iki, Catherine wes ngandut sapropirane wulan lan nglairakenglairaké Pangeran Henry ing tanggal 6 [[Desember]] 1421 ing Windsor. Anak kuwi lan bapakebapaké ora natenaté ketemu manehmanèh. Ing mangsa pengepungan Meaux, Henry V kenekkenèk salah sijining penyakit fatal lan tilar donya tanggal 31 [[Agustus]] 1422, sadurungesadurungé ulang tahunetauné sing ka-35. Catherine durung tekan umur 21 [[taun]] lan weswés dadi randa minangka Ratu [[Inggris]].
 
Charles VI tilar donya sapropiranesapropirané wulan salanjutesalanjuté, nggawenggawé Henry VI dadi raja enom [[Inggris]] lan jajahan [[Inggris]]-[[Prancis]] lor. Catherine nggawenggawé manja putraneputrané nalika panjenenganepanjenengané isih cilik.
 
Ananging, Catherine isih enom lan pengin nikah maneh sing nggawe prihatin Pelindunge, pakdhe raja, Humphrey, Adipati Gloucester. Gosip sing nyebar menawa Catherine nduwe rencana arep nikah karo Edmund Beaufort, Pangeran Mortain, sedulure garwane. Humphrey ora setuju karo babagan nikahan kuwi, ananging, ing njero Parlemen [[taun]] 1427-8, salah sijining rancangan undang-undang nggawe peraturan kanggo salah sijining Ratu sing randa kanggo nikah maneh. Rancangan undang-undang kasebut ngendika menawa misale salah sijining Ratu nikah maneh tanpa persetujuan Raja, garwane bakal kelangan lemah lan bandane, sanadyan keturunan saka prastawa pernikahan kasebut bakal tetep dadi anggota saking kulawarga kerajaan lan ora bakal nanggung hukuman. Peraturan liyane yaiku menawa persetujuan raja mung bisa kadadean menawa panjenengane wes dewasa. Nalika rancangan undang-undang kasebut digawe, raja mung yuswane 6 [[taun]].