Catherine saking Valois: Béda antara owahan

687 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
]]
 
Ora jelas menawa Catherine lan Owen Tudor sejatine nikah. Ora ana bukti nyata dokumentasi saka prastawa nikahan kasebut. SaliyaneSaliyané kuwi, menawa panjenenganepanjenengané loro kabeh temenan natenaté nikah, ana pertanyaan menawa nikahan kasebut sah, dideleng saka Undang-undang 1428. Saka hubungan Owen Tudor lan Ratu Catherine mudunakemudunaké Henry VII saking [[Inggris]] lan Dinasti Tudor. Para sejarawan Tudor negesakenegesaké menawa Owen lan Catherine wes nikah, amarga nikahan panjenenganepanjenengané kabehkabèh sing sah minangka mata rantai sing penting banget ing nejro argumentasi kanggo legitimasi Dinasti Tudor.
 
Owen lan Catherine paling sithik nduweni lima anak (4 anak slamet tekan gedhe). Edmund, Jasper lan Owen sakabehe lair adoh saka istana. Panjenengane kabeh nduweni 2 putri, Margaret, sing dadi salah sijining biarawati lan Tacina, sing nikahi Reynold Grey.
 
Catherine ngleboni Bermondsey Abbey, kemungkinan golek obat kanggo penyakite sing wes gawe susah sasuwene sapropirane wektu (kemungkinan kanker) Panjenengane uga ngandut anak sing pungkasan lan nglairake sapropirane dina sadurunge tilar donyane. Panjenengane nggawe wasiate mung telung dina sadurunge tilar donyane tanggal 3 [[Januari]] 1437. Panjenengane dikubur ing [[Westminster Abbey]] ing njero kapel Henry V Chantry.
 
== Silsilah ==