Catherine saking Valois: Béda antara owahan

29 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah diakritik
(nambah sithik)
(nambah diakritik)
]]
 
Ora jelas menawa Catherine lan Owen Tudor sejatinesejatiné nikah. Ora ana bukti nyata dokumentasi saka prastawa nikahan kasebut. Saliyané kuwi, menawa panjenengané loro kabeh temenan naté nikah, ana pertanyaan menawa nikahan kasebut sah, dideleng saka Undang-undang 1428. Saka hubungan Owen Tudor lan Ratu Catherine mudunaké Henry VII saking [[Inggris]] lan Dinasti Tudor. Para sejarawan Tudor negesaké menawa Owen lan Catherine weswés nikah, amarga nikahan panjenengané kabèh sing sah minangka mata rantai sing penting banget ing nejro argumentasi kanggo legitimasi Dinasti Tudor.
 
Owen lan Catherine paling sithik nduweninduwèni lima anak (4 anak slamet tekan gedhegedhÉ). Edmund, Jasper lan Owen sakabehesakabehé lair adoh saka istana. PanjenenganePanjenengané kabehkabèh nduweninduwèni 2 putrianak wedok, Margaret, sing dadi salah sijining biarawati lan Tacina, sing nikahi Reynold Grey.
 
Catherine ngleboni Bermondsey Abbey, kemungkinan golek obat kanggo penyakitepenyakité sing weswés gawegawé susah sasuwenesasuwené sapropiranesapropirané wektu (kemungkinan kanker) PanjenenganePanjenengané uga ngandut anak sing pungkasan lan nglairakenglairaké sapropiranesapropirané dina sadurungesadurungé tilar donyanedonyané. PanjenenganePanjenengané nggawenggawé wasiatewasiaté mung telung dina sadurungesadurungé tilar donyanedonyané tanggal 3 [[Januari]] 1437. PanjenenganePanjenengané dikubur ing [[Westminster Abbey]] ing njero kapel Henry V Chantry.
 
== Silsilah ==