Catherine saking Valois: Béda antara owahan

1.066 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah diakritik)
(nambah sithik)
| reign = 2 Juni 1420 – 31 Agustus 1422
| coronation = 23 Pebruari 1421
| spouse = [[Henry V saking Inggris]]<br />menikahnikah 1420; des. 1422<br />[[Owen Tudor]]<br />nikah sekitar 1431–32; randa 1437
| issue = [[Henry VI saking Inggris]]<br />Margaret Tudor<br />[[Edmund Tudor, Earl kapisan Richmond]]<br />Tacina Tudor<br />[[Jasper Tudor, Adipati kapisan Bedford]]<br />Owen Tudor
| issue-link = #Nikahan sing Kaloro
 
Catherine ngleboni Bermondsey Abbey, kemungkinan golek obat kanggo penyakité sing wés gawé susah sasuwené sapropirané wektu (kemungkinan kanker) Panjenengané uga ngandut anak sing pungkasan lan nglairaké sapropirané dina sadurungé tilar donyané. Panjenengané nggawé wasiaté mung telung dina sadurungé tilar donyané tanggal 3 [[Januari]] 1437. Panjenengané dikubur ing [[Westminster Abbey]] ing njero kapel Henry V Chantry.
 
Sawise Ratu tilar donya, mungsuh Owen lan Catherine mutusake kanggo nerusake nglawan Owen sing nglanggar hukum kanthi nikah maneh karo Ratu sing wes randa. Owen ngetok ing ngarep Dewan, mbebasake panjenengane dewe saka macem-macem tuduhan lan dibebasake. Ing perjalanan baline menyang [[Wales]], panjenengane ditahan lan bandane disita. Panjenengane nyoba kanggo mlayu saka penjara Newgate ing wiwitan [[taun]] 1438 lan akhire mandek ing Kastil Windsor ing wulan [[Juli]] [[taun]] kuwi.
 
Sawetara kuwi, rong putra paling tuwa Owen lan Catherine, Edmund lan Jasper, lunga kanggo mapan bareng Catherine de la Pole, Kepala Biarawati Barking lan sedulur wedok, Earl Suffolk. Ing salah sijining dina sawise [[taun]] 1442, Raja (sedulur tiri panjenengane kabeh) njupuk peran kanggo ngasuh panjenengane kabeh. Owen, akhire dibebasake kanthi jaminan £2000, ananging diwenehi ngapura ing wulan [[November]] 1439 (lan jaminan kuwi dibatalake ing [[taun]] 1440). Owen diladeni kanthi apik sawise kuwi lan mapan ing njero rumah tangga Raja tekan tengah-tengahan [[taun]] 1450.
 
 
== Silsilah ==