Strasbourg: Béda antara owahan

1.178 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
==Toponymy (Ilmu nama Papan) ==
Nama kapisanan kutha punika inggih [[Celtic]]'' *'' Argantorati>'''' Argentorate, Romanized minangka'' {{lang | ingkang | Argentoratum}}'' ('''' {{s Argentoraton - | II | e}}), nama ingkang sami kaliyan [[Argentre (Mayenne) | Argentre]] (Mayenne, Argentrato'''' {{-s | IX | e}}). Etimologi saking istilah punika dados padudon, sapérangan mirsani link kanthi [[Brigit | Dewi Ageng Celtic]], ingkang minangka'''' Argantia julukan ingkang dipunidhéntifikasikaken kaliyan bulan. Rasa ingkang paling umum.<ref>[http://juillot.home.cern.ch/juillot/triboques.html Émile Linckelheld, ''La Cité des Triboques'', in Annuaire de la Société historique, littéraire et scientifique du Club vosgien, 1936]</ref>
 
 
Lajeng, ndhèrèkaken integrasi saking èntitas Jerman, kutha punika bote malih dados perbatasan, ananging wonten ing pusat saking jaringan kutha-kutha Jerman. Pamanggihipun amargi Strasbourg boten malih dados sumbu kali lan kapusata lèr-kidul ananging ugi wétan-kilèn. Strasbourg panci dados salah satunggal saking sapérangan jembatan kanggé nyebrang kali [[Rhine]], kanthi mekaten dipunmadhegaken wonten ing jalur utama wétan-kilèn. Namanipun lajeng ngrembaka dados Straßburg benteng (Burg mati, bangunan bèntèng) ing margi (die Straße), asalipun saking nama mantan Stratiburg Tinggi Jerman amargi èwah gingsiripun konsonan dipunsebutaken ingkang angka kapisanan nalika abad kaping enem déning St Gregorius.<ref>''Dictionnaire historique des rues de Strasbourg'', Maurice Moszberger & Théodore Rieger & Léon Daul, Le Verger Éditeur, p.9</ref>.
 
Kommune utawi kutha punika dipunsebut wonten ing basa {{basa|''Strassburg''}} minangka ''{{Straßburg}}''.<ref>[http://fr.wiktionary.org/wiki/Strassburg Strassburg]</ref> en [[allemand]] et ''{{lang|gsw|Strossburi}}''<ref>[http://fr.wiktionary.org/wiki/Strossburi {{lang|gsw|Strossburi}}]</ref> en [[alsacien]].
 
==Kabudayan==
Strasbourg inggih punika salah satunggaling lembaga musik lan drama tingkat internasional, ingkang kapérang saking: