Strasbourg: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  7 taun kepungkur
Lajeng, ndhèrèkaken integrasi saking èntitas Jerman, kutha punika bote malih dados perbatasan, ananging wonten ing pusat saking jaringan kutha-kutha Jerman. Pamanggihipun amargi Strasbourg boten malih dados sumbu kali lan kapusata lèr-kidul ananging ugi wétan-kilèn. Strasbourg panci dados salah satunggal saking sapérangan jembatan kanggé nyebrang kali [[Rhine]], kanthi mekaten dipunmadhegaken wonten ing jalur utama wétan-kilèn. Namanipun lajeng ngrembaka dados Straßburg benteng (Burg mati, bangunan bèntèng) ing margi (die Straße), asalipun saking nama mantan Stratiburg Tinggi Jerman amargi èwah gingsiripun konsonan dipunsebutaken ingkang angka kapisanan nalika abad kaping enem déning St Gregorius.<ref>''Dictionnaire historique des rues de Strasbourg'', Maurice Moszberger & Théodore Rieger & Léon Daul, Le Verger Éditeur, p.9</ref>.
 
Kommune utawi kutha punika dipunsebut wonten ing basa {{basa|''Strassburg''}} minangka ''{{Straßburg}}''.<ref>[http://fr.wiktionary.org/wiki/Strassburg Strassburg]</ref> enwonten [[allemand]]ing etJerman lan ''{{lang|gsw|Strossburi}}''<ref>[http://fr.wiktionary.org/wiki/Strossburi {{lang|gsw|Strossburi}}]</ref> enwonten [[alsacien]]ing Spanyol.
 
==Kabudayan==