Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

440 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
 
==Sujarah==
Louis IX lair tanggal [[25 April]] [[1214]] ing [[Poissy]], celak [[Paris]]. Louis IX yaiku putra Louis VIII lan Putri Blanche. Piyambaké dibaptis ing [[gereja]] La Collégiale Notre-Dame. Simbah kakungé yaiku Raja Philip II saka Perancis kang tilar donya nalika umuré Louis IX 9 taun.<ref name=archstl>[http://archstl.org/becomingcatholic/page/saint-louis-king-france "Saint Louis, King of France", Archdiocese of St. Louis, MO.]</ref>
 
Ing taun [[1226]], Louis IX kanugrahan minangka Raja Perancis nalika umuré isih 12 taun. Dina kuwi ngepasi dina sédané bapaké. Ibuné, Blanche saka Castile, nyekel tampuk pamaréntahan ing jaman Louis IX isih durung dewasa miturut hukum. Nalika umuré 19 taun, Louis IX dinikahaké karo Marguerite saka Provence, kang umuré uga lagi 12 taun. Kekaroné banjur kanugrahan putra sepuluh gunggungé.
 
Louis IX yaiku siji-sijiné raja Perancis kang diangkat dadi [[kanonisasi|santo]], saéngga ana akèh panggonan kang dijenengi miturut jenengé Louis IX. Tuladahané, kang paling kondhang yaiku [[St. Louis, Missouri|St. Louis]] ing [[Missouri]], [[Amerika Serikat]], [[São Luís, Maranhão|São Luís do Maranhão]] ing [[Brasil]], sarta [[San Luis Potosí (negara bagian)|negara bagian]] lan kutha [[San Luis Potosí]] ing [[Meksiko]].
 
Louis IX wis ping pindho mèlu [[Perang Salib]], kang sepisan taun [[1248]] ([[Perang Salib Kapitu]]) lan sing kapindho ing taun [[1270]] ([[Perang Salib Kawolu]]). Louis IX tilar doya ing [[Tunisia]] amarga lara ing 25 Agustus 1270 nalika lagi nglakoni perang salib sing kaping pindhoné. Tahta Louis IX banjur diterusaké déning putrané yaiku [[Philip III saka Perancis|Philippe III]].
 
==Pranala njaba==
1.502

besutan