Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

486 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Louis IX wis ping pindho mèlu [[Perang Salib]], kang sepisan taun [[1248]] ([[Perang Salib Kapitu]]) lan sing kapindho ing taun [[1270]] ([[Perang Salib Kawolu]]). Louis IX tilar doya ing [[Tunisia]] amarga lara ing 25 Agustus 1270 nalika lagi nglakoni perang salib sing kaping pindhoné. Tahta Louis IX banjur diterusaké déning putrané yaiku [[Philip III saka Perancis|Philippe III]].
 
==Perang Salib==
Nalika umuré Louis IX isih 15 taun, ibuné Louis mungkasi Perang Salib Albigensian ing taun [[1229]] sawisé napak asmani paserujukan bebarengan karo [[Raymond VII]] saka [[Toulouse]] kang mutusaké bilih Raymond VII ora salah. Raymond diduga mejahi salah sawijining wong kang khotbah kanggo misi ngowahi [[Cathar]]. Louis lunga menyang Perang Salib ing taun [[1248]] (Perang Salib kaping pitu) lan banjur mangkat manèh ing taun [[1270]] (Perang Salib kaping wolu).
 
==Pranala njaba==
1.502

besutan