Catherine saking Valois: Béda antara owahan

44 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah diakritik
(nambah sithik)
(nambah diakritik)
Catherine ngleboni Bermondsey Abbey, kemungkinan golek obat kanggo penyakité sing wés gawé susah sasuwené sapropirané wektu (kemungkinan kanker) Panjenengané uga ngandut anak sing pungkasan lan nglairaké sapropirané dina sadurungé tilar donyané. Panjenengané nggawé wasiaté mung telung dina sadurungé tilar donyané tanggal 3 [[Januari]] 1437. Panjenengané dikubur ing [[Westminster Abbey]] ing njero kapel Henry V Chantry.
 
Sawise Ratu tilar donya, mungsuh Owen lan Catherine mutusakemutusaké kanggo nerusakenerusaké nglawan Owen sing nglanggar hukum kanthi nikah manehmanèh karo Ratu sing weswés randa. Owen ngetok ing ngarep Dewan, mbebasake panjenenganepanjenengané dewedewé saka macem-macem tuduhan lan dibebasakedibebasaké. Ing perjalanan balinebaliné menyang [[Wales]], panjenenganepanjenengané ditahan lan bandanebandané disita. PanjenenganePanjenengané nyoba kanggo mlayu saka penjara Newgate ing wiwitan [[taun]] 1438 lan akhireakhiré mandek ing Kastil Windsor ing wulan [[Juli]] [[taun]] kuwi.
 
Sawetara kuwi, rong putra paling tuwa Owen lan Catherine, Edmund lan Jasper, lunga kanggo mapan bareng Catherine de la Pole, Kepala Biarawati Barking lan sedulur wedokwédok, Earl Suffolk. Ing salah sijining dina sawisesawisé [[taun]] 1442, Raja (sedulur tiri panjenenganepanjenengané kabehkabèh) njupuk peran kanggo ngasuh panjenenganepanjenengané kabehkabèh. Owen, akhireakhiré dibebasakedibébasaké kanthi jaminan £2000, ananging diwenehidiwènèhi ngapura ing wulan [[November]] 1439 (lan jaminan kuwi dibatalakedibatalaké ing [[taun]] 1440). Owen diladenidiladèni kanthi apik sawisesawisé kuwi lan mapan ing njero rumah tangga Raja tekan tengah-tengahan [[taun]] 1450.
 
== Tilar donya lan panguburan ==
Catherine tilar donya tanggal 3 [[Januari]] 1437, ora suwesuwé sawisesawisé nglairake, ing [[London]], lan dikubur ing [[Westminster Abbey]]. Owen Tudor ditahan kanthi tuduhan sing ora jelas ora suwesuwé sawisesawisé tilar donyane Catherine, ananging salanjutesalanjuté dibebasakedibébasaké. PanjenenganePanjenengané urip tekan [[taun]] 1461, nalika panjenenganepanjenengané dieksekusidièksekusi dening York dibarengi Paprangan Salib Mortimer. Putra-putra panjenenganepanjenengané kabehkabèh diwenehidiwènèhi daerah kakuasaan ing ngisor pangeran deningdéning putra Catherine Raja Henry VI. Edmund nikah karo Margaret Beaufort, salah sijining wanita saka keturunan kerajaan, kanthi putra-putra panjenenganepanjenengané kabehkabèh akhireakhiré dadi Raja Henry VII.
 
== Silsilah ==