Catherine saking Valois: Béda antara owahan

1.163 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah diakritik)
(nambah sithik)
| issue = [[Henry VI saking Inggris]]<br />Margaret Tudor<br />[[Edmund Tudor, Earl kapisan Richmond]]<br />Tacina Tudor<br />[[Jasper Tudor, Adipati kapisan Bedford]]<br />Owen Tudor
| issue-link = #Nikahan sing Kaloro
| issue-pipe = ing antara liyaneliyané
| house = [[Wangsa Valois]]
| father = [[Charles VI saking Prancis]]
== Tilar donya lan panguburan ==
Catherine tilar donya tanggal 3 [[Januari]] 1437, ora suwé sawisé nglairake, ing [[London]], lan dikubur ing [[Westminster Abbey]]. Owen Tudor ditahan kanthi tuduhan sing ora jelas ora suwé sawisé tilar donyane Catherine, ananging salanjuté dibébasaké. Panjenengané urip tekan [[taun]] 1461, nalika panjenengané dièksekusi dening York dibarengi Paprangan Salib Mortimer. Putra-putra panjenengané kabèh diwènèhi daerah kakuasaan ing ngisor pangeran déning putra Catherine Raja Henry VI. Edmund nikah karo Margaret Beaufort, salah sijining wanita saka keturunan kerajaan, kanthi putra-putra panjenengané kabèh akhiré dadi Raja Henry VII.
 
Patung kayu kuburane sing digawa ing upacara penguburane isih ana tekan saiki ing [[Westminster Abbey]] lan dipajang ing Musium Undercroft. Makam asline nglambangake pengetan saka pualam, sing kanthi sengaja dirusak sasuwene ekstensi ing biara nalika mangsa pamarintahan putune, Henry VII saking [[Inggris]]. Wes dinyatakake menawa Henry mrintahake supaya pengetane disingkirake kanggo ngadohake saka garis kulawargane sing ora sah. Ing wektu kuwi, tutup peti matine ora sengaja kaangkat, ngetokake rangkane, sing sasuwene pirang-pirang generasi dadi daya tarik wisata. Ing [[taun]] 1669 salah sijining penulis buku harian Samuel Pepys ngambung ratu sing wes tilar donya ing wektu ulang taune :
{{Quotation|Shrove Selasa 1669, Kula lunga menyang Biara, lan ndeleng jenazah Ratu Catherine saking Valois, lan ndemok bagian nduwure nganggo tangan kula, lan kula ngambung lambenipun, bayangaken kula tenanan ngambung salah sijining Ratu: lan iki dina ulang taun kula lan umur kula 36 [[taun]], kula tenanan ngambung salah sijining Ratu.|Samuel Pepys}}
Jenazahe Catherine ora dikubur maneh kanthi pantes tekan mangsa pamarintahan Victoria saking [[Britania Raya]].
 
== Silsilah ==