Basa Madura: Béda antara owahan

966 bèt wis ditambahake ,  16 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (fi:)
|}
 
==Tlatah Pasebarane Basa Madhura==
{{stub}}
 
Basa Madhura sing ing basa asline diucapake "medhureh" dipituturake utamine ing tlatah Madhura, kepulauan Kangean, Masalembo, lan tlatah wetaning [[Jawa Wetan]], kayata ing [[Surabaya]], [[Pasuruan]], [[Malang]], lan mayoritas ing wilayah [[Probolinggo]], [[Situbondo]], [[Bondowoso]], [[Lumajang]], [[Jember]] lan [[Banyuwangi]]. Sakliyane iku, uga akeh wong Madhura ing tlatah [[Kalimantan]]. Kira-kira cacahe ana 10 utawa 15 yuta uwong.
 
==Undhak Usuke Basa Madhura==
 
Umume, basa Madhura ing undhak usuke uga sami karo [[Basa Jawa]]. Ana alus lan kasar. Nanging ing basa iki, dibagi dadi telu rupa.
 
* Ja'-Iya {Ngoko}
* Enggi-Enthen {Madya}
* Enggi-Bunten {Krama}
 
==Rupa-rupaning Basa Madhura==
 
Basa Madhura dhewe uga kebagi dadi rupa-rupa, sing diweruhi kayata:
 
* Dhialek Bangkalan
* Dhialek Sampang
* Dhialek Pamekasan
* Dhialek Sumenep
* Dhialek Pendhalungan (Sing dipituturake ing Jawa Wetan_
* Dhialek Kangean
* Basa Bawean.