Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

950 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah diakritik)
(nambah sithik)
|name= Pangeran Eugene saking Savoia
|image= Prinz-Eugen-von-Savoyen1.jpg|250px
|caption=''Pangeran Eugene darisaking Savoia'' dening [[Jacob van Schuppen]]
|birth_date={{Birth date|1663|10|18|df=yes}}
|death_date={{Death date and age|1736|04|21|1663|10|18|df=yes}}
 
Ananging, ketenaran Pangeran diamanaké kanthi kamenangan penting nglawan [[Turki]] ing medan Perang Zenta nalika [[taun]] 1697, sing ngasilaké ketenaran ing kab [[Eropah]]. Eugene majukaké karire sasuwéné Perang Suksesi [[Spanyol]] lan panjenengané gabung karo Adipati Marlborough ngamanaké kamenangan nglawan [[Prancis]] ing medan Perang Blenheim (1704), Perang Oudenarde (1708), lan Perang Malplaquet (1709); panjenengané ngentukaké jenjang kasuksesané luwih lanjut ing perang minangka Komandan Kerajaan ing [[Italia]] lor, luwih-luwih ing Perang Turin (1706). nggawé rasa anyel nglawan [[Turki]] ing Perang Austro-Turki [[taun]] lan nggawé konsolidasi kanggo reputasiné kanthi kamenangan-kamenangan ing medan Perang Petrovaradin (1716), lan Pengepungan Belgrade (1717) ing [[Belgrade]] (1717).
 
Sasuwene pungkasaning taun 1720 pengaruh lan kauletan diplomasi Eugene wes kasil ngamanake kakuasaan Kaisar ing masalah dinastine karo kakuasaan Bourbon; ananging ringkihe fisik lan mentale nalika mangsa tuane nggawe panjenengane dadi kurang sukses minangka kepala komandan pasukan ing mangsa konflik sing pungkasan, yaiku Perang Suksesi [[Polandia]]. Ananging ing [[Austria]] reputasi Eugene tetep ora bisa ditandingi. Sanadyan pirang-pirang opini beda, ananging kanggo karakter ora ana pradul masalah prestasi sing gedhe: panjenenane nulung kanggo nylametake Kerajaan Habsburg saka [[Prancis]]; panjenengane mecahake kulon lan nyurung [[Turki]], mbebasake [[Eropah]] Tengah sawise seabad setengah penjajahane [[Turki]]; lan panjenengane minangka salah sijining pelindung seni paling elok sing warisan bangunane bisa dideleng tekan dina iki ing [[Wina]]. Eugene tilar donya nalika turu ing griyane tanggal 21 [[April]] 1736, yuswa 72 [[taun]].
 
== Deleng uga ==
|boxstyle_4=background-color: #bfc;
|boxstyle_5=background-color: #9fe;
|1= 1. '''Eugene darisaking Savoia'''
|2= 2. [[Eugene Maurice, Pangeran Soissons]]
|3= 3. [[Olympia Mancini]]