Ékuador: Béda antara owahan

704 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
Suntingan 190.10.160.134 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning K7L
(==Kapuloan Galápagos== <gallery> File:Galapagos giant tortoise Geochelone elephantopus.jpg| File:Gigantic Turtle on the Island of Santa Cruz in the Galapagos.JPG| File:Side angle shot of a gigantic galapagos turtle on the island of santa cruz.JPG| File:)
c (Suntingan 190.10.160.134 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning K7L)
|footnotes= 1. [[Sucre (valuta)|Sucre]] nganti taun [[2000]].
}}
 
 
 
'''Républik Ekuador''' iku sawijining [[negara]] ing [[Amérika Kidul]] bagéyan lor-kulon, wewatesan karo [[Kolombia]] ing [[lor]], karo [[Peru]] ing wétan lan kidul, lan karo [[Samodra Pasifik]] ing kulon. Negara iki uga klebu [[Kapuloan Galapagos]] (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih [[kulon]] pulo utama. Ekuador ana ing [[khatulistiwa]] (''Ecuador'' iku [[basa Spanyol]] kanggo "khatulistiwa") lan duwé wilayah wiyaré 272.045 km&sup2;.
 
[[Quito]] iku ibu kutha Ekuador. Républik Ekuador arupa salah siji saka telung negara sing muncul saka tibané [[Gran Colombia]] taun [[1830]] (liyané yaiku [[Kolombia]] lan [[Venezuela]]).
 
[[File:Plaza de San Francisco en Centro histórico de Quito, Ecuador.JPG|thumb|center|577px|[[Quito]], Ekuador]]
 
==Kapuloan Galápagos==
<gallery>
 
File:Galapagos giant tortoise Geochelone elephantopus.jpg|
File:Gigantic Turtle on the Island of Santa Cruz in the Galapagos.JPG|
File:Side angle shot of a gigantic galapagos turtle on the island of santa cruz.JPG|
File:A gigantic galapagos tortuga on the island of santa cruz.JPG|
File:Gigantic galapagos turtle on the island of santa cruz.JPG|
File:Galápagos tortoise - Chelonoidis nigra on the Santa Cruz Island - Galapagos.jpeg|
File:The Galápagos tortoise or Galápagos giant tortoise (Chelonoidis nigra) - Santa Cruz Island.jpeg|
 
</gallery>
 
 
== Pirsani uga ==
8.252

besutan