Jimmu Tenno: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 39 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q200188 (translate me))
| place of burial= ''Unebi-yama no ushitora no sumi no misasagi'' (Nara)
|}}
{{nihongo|'''Kaisar Jimmu'''|神武天皇|Jimmu Tennō}} ([[711 SM]] - [[585 SM]]) punika [[kaisar Jepang]] ingkang sepindhah, tahtanipun saking taun 1 wulan 1 dinten 1 (wulan 2 dinten 11 [[660 SM]]) dumugi taun [[76]] wulan 3 dinten 11 éra Kaisar Jimmu). Nami kaisar puniki sami kaliyan nami kaisar Jepang sepindhah kados déné dipuncaréiyosaken salebetipun [[mitologi Jepang]] miturut ''[[Kojiki]]'' lan ''[[Nihon Shoki]]''.
 
Tanggal Kaisar Jimmu minggah tahta sapuniki dipunpèngeti saben [[11 Februari]] minangka [[Dina Pembentukan Negara|Dinten Pambentukan Nagari]] lan sadèrèngipun [[Perang Donya II]] pèngetan puniki dipunsebat ''Kigensetsu'' (dinten Kaisar Jimmu minggah tahta).