Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.046 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah diakritik)
(nambah sithik)
 
[[Gambar:Soisson.jpg|thumb|300px|left|Hôtel de Soissons, papan kalairan Eugene. Diukir déning [[Israel Silvestre]] sekitar [[taun]] 1650.]]
 
Raja tetep kaiket kanthi kuat ing Olympia saingga akeh sing percaya menawa panjenengane kabeh yaiku pasangan sing pada senenge;<ref>Somerset: ''The Affair of the Poisons: Murder, Infanticide and Satanism at the Court of Louis XIV,'' 252</ref> anangin kalicikane akhire nyeret ing arah tilar donyane. Sawise kelangan rasa percaya saka istana Olympia sing mbalik ing Catherine Deshayes (sing dikenal minangka ''La Voisin''), lan seni-seni ilmu hitam lan astrologi. Hubungan kuwi fatal. Anggone melu ing njero ''affaire des poisons'' lan rasa was-was saiki teka nalika prastawa tilar donyane garwane sing cepet ing [[taun]] 1673, lan uga anggone melu ing salah sijining komplotan kanggo mateni raja piyambak. Apa wae sing bener saka Olympia, ketimbang ngadepi hukum, panjenengane akhire mlayu menyang [[Prancis]] ing daerah [[Brussel]] nalika wulan [[Januari]] 1680, ninggalake Eugene ing momongan ibu lan bapake, Marie de Bourbon, lan putrine, Puteri Pewarise Baden, ibu Pangeran Louis saking Baden.<ref>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 9</ref>
 
== Deleng uga ==