Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

29 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah diakritik
(nambah sithik)
(nambah diakritik)
[[Gambar:Soisson.jpg|thumb|300px|left|Hôtel de Soissons, papan kalairan Eugene. Diukir déning [[Israel Silvestre]] sekitar [[taun]] 1650.]]
 
Raja tetep kaiket kanthi kuat ing Olympia saingga akehakèh sing percaya menawa panjenenganepanjenengané kabehkabèh yaiku pasangan sing pada senengesenengé;<ref>Somerset: ''The Affair of the Poisons: Murder, Infanticide and Satanism at the Court of Louis XIV,'' 252</ref> ananginananging kalicikanekalicikané akhireakhiré nyeretnyèrèt ing arah tilar donyanedonyané. SawiseSawisé kelangan rasa percaya saka istana Olympia sing mbalik ing Catherine Deshayes (sing dikenal minangka ''La Voisin''), lan seni-seni ilmu hitam lan astrologi. Hubungan kuwi fatal. AnggoneAnggoné melu ing njero ''affaire des poisons'' lan rasa was-was saiki teka nalika prastawa tilar donyanedonyané garwanegarwané sing cepet ing [[taun]] 1673, lan uga anggoneanggoné melumèlu ing salah sijining komplotan kanggo mateni raja piyambak. Apa waewaé sing bener saka Olympia, ketimbang ngadepi hukum, panjenenganepanjenengané akhireakhiré mlayu menyang [[Prancis]] ing daerah [[Brussel]] nalika wulan [[Januari]] 1680, ninggalakeninggalaké Eugene ing momonganmomongané ibu lan bapakebapaké, Marie de Bourbon, lan putrineputriné, Puteri PewarisePewarisé Baden, ibu Pangeran Louis saking Baden.<ref>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 9</ref>
 
[[Gambar:Max II. Emanuel .png|thumb|left|170px|Max Emanuel (1662–1726) deningdéning [[Joseph Vivien]]. Pamilih Bayern guru kapisan Eugene sadurungesadurungé dadi lawanelawané ing medan Perang Suksesi [[Spanyol]].]]
 
[[Gambar:Battle of Zenta.png|thumb|170px|''Perang Zenta'' deningdéning [[Jacques Parrocel]].]]
 
== Deleng uga ==