Paprangan Jaman Napoleon: Béda antara owahan

27 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
==Peperangan Waterloo==
[[File:Sadler, Battle of Waterloo.jpg|thumb|320px|Peperangan Waterloo]]
Nalika tahun [[1814]], perang sakwéné 25 tahun akhiré rampung kanti nyerahé kaisar Napoleon lan diguwak ing pulo Elba Mediterania.<ref name="internet4"/> Kekuatan-kekuatan ing [[Eropa]] mulai fokus kanggo balikaké ''normalitas'' lan perdaméan.<ref name="internet4">[http://www.artileri.org/2012/01/pertempuran-waterloo.html Pertempuran Waterloo], (Kaunduh 29 Maret 2013).</ref>
Nalik 1 Maret [[1815]] Napoleon mlayu saka Pulo Elba lan teka marang Prancis.<ref name="internet4"/> Ing Paris, sanga welas dina sebanjuré dèwèké ngentukaké kedhudhukané yaiku minangka Kaisar.<ref name="internet4"/> Pasukané kang isih mituhu marang dèwèké, lan napoleon ''mereformasi'' kekuatan perangé.<ref name="internet4"/>
 
Para tentara sekutu ing [[Eropa]] mulai ngumpul manèh lan siap siyaga kanggo nerusaké perang guna ngalahaké Napoleon (manèh).<ref name="internet4"/> Napoleon mutusaké kanggo cepet-cepet nyerang tentara Inggris, Prusia, [[Belgia]] lan [[Belanda]] sakdurungé kekuwatan teka kanggo bantu.<ref name="internet4"/>
 
Peperangan Waterloo kedadéyan nalika tanggal [[18 Juni]] [[1815]] ing cepaké kota [[Waterloo]] sekitar 15 km saklor ibukota [[Belgia]], Brussels, arupa peprangan terakhir Napoleon.<ref name="internet4"/> Kekalahan sajroné perang iki dadi penutup sejarahé minangka Kaisar Prancis.<ref name="internet4"/> Peperangan iki uga dicathet sajroné sejarah minangka panutup saka satus dina awit mlayuné Napoleon saka pulaupulo Elba.<ref name="internet4"/>
Kekalahan pasukan [[Prancis]], kang dipimpinan Napoleon nglawan pasukan [[Inggris]], Belanda lan [[Jerman]] kang dipimpin Jenderal Wellington lan sekutu [[Prusia]] kang dipimpin Feldmarschall Blücher, ngakhiri kekuwasaan satus dina Napoleon lan dipèloni kanti akhiré saka Kekaisaran Prancis kang paling ndisik nalika [[22 Juni]] [[1815]].<ref name="internet4"/>
 
==Cathetan Sikil==
1.590

besutan