Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.885 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
[[Gambar:Battle of Zenta.png|thumb|170px|''Perang Zenta'' déning [[Jacques Parrocel]].]]
 
Wiwit panjenengane umur 10 [[taun]] Eugene digedekake kanggo makarya ing njero gereja; pilihan pribadhi Raja, miturut keputusan amarga ringkihe fisik lan mentale. Wes genah penampilan Eugene ora ana sing dibanggakake – "Panjenengane ora nduweni rai sing apik …" tulis Adipati Wanita Orléans, "Dibenarake menawa matane ora elek, ananging irunge ngrusak raine; panjenengane nduweni rong untu sing gedhe lan ketok terus."<ref name=henderson9>Henderson: ''Prince Eugen of Savoy,'' 9</ref> Ing wulan [[Februari]] 1683, Eugene nggawe kulawargane kaget nalika panjenengane ngumumake niate gabung ing militer. Saiki Eugene sing umure 19 [[taun]] nglamar langsung menyang Louis XIV kanggo dadi kepala salah sijining kantor [[Prancis]], ananging Raja sing ora nduweni rasa percaya tumrap keturunan Olympia wiwit panjenengane mlayu, nolak lamaran kasebut. "Kepenginan kuwi prasojo, ora njaluk banget" lanjute. "Ora ana wong sing nate ndeleng aku kanthi tatapan sing kemaki kyo mangkono."<ref>Heer: ''The Holy Roman Empire,'' 228. This was a clear infringement of taboo which Louis could not tolerate. Other reasons are also speculated. [[François-Michel le Tellier, Marquis de Louvois|Louvois]], Louis' secretary of State for War, detested Eugene's mother after she had rejected a proposed marriage between her daughter and his son.</ref> Ditolak kanggo makarya ing [[Prancis]], Eugene mutusake kanggo makarya ing luar negeri. Salah sijine sedulur Eugene, Louis Julius, wes gabung ing servis militer [[taun]] sadurunge, ananging panjenengane tilar donya amarga dipateno paprangan nglawan [[Kesultanan Utsmaniyah|Turki]] ing [[taun]] 1683. Nalika berita babagan tilar donyane tekan ing [[Paris]], Eugene mutusake lungo menyang [[Austria]] kanthi pengarep bisa njupuk alih komando sedulure. Babagan kasebut udu minangka keputusan sing biasa: sedulure, Louis saka Baden, wes dadi jenderal pemimpin ing pasukan Kerajaan, mangkono uga sedulur adohe, Maximilian Emmanuel, Pamilih saka [[Bayern]]. Ing salah sijining wengi tanggal 26 [[Juli]] 1683, Eugene ninggalake [[Paris]] menyang etan.<ref>Heer states Eugene's departure date was 21 July.</ref>
Wiwit panjenengane umur 10 [[taun]] Eugene digedekake kanggo makarya ing njero gereja; pilihan pribadhi Raja, miturut keputusan amarga ringkihe fisik lan mentale. Wes genah penampilan Eugene ora ana sing dibanggakake – "Panjenengane ora nduweni …"
 
== Deleng uga ==