Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.194 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
[[Gambar:Godfrey Kneller Eugen von Savoyen 1712.jpg|thumb|170px|left|Gambar Eugene saking sekolah Godfrey Kneller, 1712.]]
 
Ana enem dekade, Eugene nglayani 3 Kaisar Romawi Suci: Leopold I , Joseph I, lan Charles VI. Panjenengané sing kapisan ndeleng aksi nglawan [[Kesultanan Utsmaniyah|Turki]] ing Perang [[Wina|Pengepungan Wina]] nalika [[taun]] 1683 lan salanjuté Perang Turki Agung, sadurungé makarya ing Perang Sangang Taun, mèlu perang bareng karo seduluré, Adipati Savoia.
 
[[Gambar:StemmaFamiliaeEugeni (English Version).png|250px|thumb|Silsilah Pangeran Eugene. Eugene ora nikah lan ora nduwèni keturunan.]]
 
Wiwit panjenengane umur 10 [[taun]] Eugene digedekake kanggo makarya ing njero gereja; pilihan pribadhi Raja, miturut keputusan amarga ringkihe fisik lan mentale. Wes genah penampilan Eugene ora ana sing dibanggakake – "Panjenengane ora nduweni rai sing apik …" tulis Adipati Wanita Orléans, "Dibenarake menawa matane ora elek, ananging irunge ngrusak raine; panjenengane nduweni rong untu sing gedhe lan ketok terus."<ref name=henderson9>Henderson: ''Prince Eugen of Savoy,'' 9</ref> Ing wulan [[Februari]] 1683, Eugene nggawe kulawargane kaget nalika panjenengane ngumumake niate gabung ing militer. Saiki Eugene sing umure 19 [[taun]] nglamar langsung menyang Louis XIV kanggo dadi kepala salah sijining kantor [[Prancis]], ananging Raja sing ora nduweni rasa percaya tumrap keturunan Olympia wiwit panjenengane mlayu, nolak lamaran kasebut. "Kepenginan kuwi prasojo, ora njaluk banget" lanjute. "Ora ana wong sing nate ndeleng aku kanthi tatapan sing kemaki kyo mangkono."<ref>Heer: ''The Holy Roman Empire,'' 228. This was a clear infringement of taboo which Louis could not tolerate. Other reasons are also speculated. [[François-Michel le Tellier, Marquis de Louvois|Louvois]], Louis' secretary of State for War, detested Eugene's mother after she had rejected a proposed marriage between her daughter and his son.</ref> Ditolak kanggo makarya ing [[Prancis]], Eugene mutusake kanggo makarya ing luar negeri. Salah sijine sedulur Eugene, Louis Julius, wes gabung ing servis militer [[taun]] sadurunge, ananging panjenengane tilar donya amarga dipateno paprangan nglawan [[Kesultanan Utsmaniyah|Turki]] ing [[taun]] 1683. Nalika berita babagan tilar donyane tekan ing [[Paris]], Eugene mutusake lungo menyang [[Austria]] kanthi pengarep bisa njupuk alih komando sedulure. Babagan kasebut udu minangka keputusan sing biasa: sedulure, Louis saka Baden, wes dadi jenderal pemimpin ing pasukan Kerajaan, mangkono uga sedulur adohe, Maximilian Emmanuel, Pamilih saka [[Bayern]]. Ing salah sijining wengi tanggal 26 [[Juli]] 1683, Eugene ninggalake [[Paris]] menyang etan.<ref>Heer states Eugene's departure date was 21 July.</ref>
 
[[Gambar:Benczur-budavar.jpg|thumb|300px|Gambar Kastil Buda ing [[taun]] 1686 dening [[Gyula Benczúr]].]]
 
[[Gambar:Portrait of Prince Eugene of Savoy (1663-1736).png|thumb|left|170px|''Potret Pangeran Eugene saking Savoia (1663–1736)'' sekitar [[taun]] 1700. Flemish School.]]
 
[[Gambar:Eugen von Savoyen Alpen Covens Mortiers 1702.jpg|thumb|left|250px|Pangeran Eugene nyeberangi Alpen ing [[taun]] 1701. Ukiran tembaga sing nduwe warna.]]
 
[[Gambar:The Duke of Marlborough greeting Prince Eugene of Savoy after their victory at Blenheim.jpg|thumb|300px|''Adipati Marlborough menyambut Pangeran Eugene saking Savoy'', ''sawise kamenangan ing Blenheim'' dening [[Robert Alexander Hillingford]].]]
 
[[Gambar:Eugene of SavoyVS.jpg|thumb|170px|Pangeran Eugene ing Perang Austro-Turki. Artis: Jacob van Schuppen.]]
 
[[Gambar:Eugene of Savoy during the Battle of Belgrade 1717.jpg|thumb|300px|left|Eugene ing Paprangan Belgrade 1717. Artis: [[Johann Gottfried Auerbach]]. Paprangan kasebut minangka kamenangan sing pungkasan Eugene.]]
 
[[Gambar:Low Countries 1700.png|thumb|300px|Saeise kamenangan ing lor [[Italia]], Eugene perang luwih-luwih ing Negara-negara Ngisor sasuwene Perang Suksesi [[Spanyol]].]]
 
== Deleng uga ==