Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.147 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
[[Gambar:Benczur-budavar.jpg|thumb|300px|Gambar Kastil Buda ing [[taun]] 1686 dening [[Gyula Benczúr]].]]
 
[[Gambar:Portrait of Prince Eugene of Savoy (1663-1736).png|thumb|left|170px|''PotretPhoto Pangeran Eugene saking Savoia (1663–1736)'' sekitar [[taun]] 1700. Flemish School.]]
 
[[Gambar:Eugen von Savoyen Alpen Covens Mortiers 1702.jpg|thumb|left|250px|Pangeran Eugene nyeberangi Alpen ing [[taun]] 1701. Ukiran tembaga sing nduwe warna.]]
 
[[Gambar:Low Countries 1700.png|thumb|300px|Saeise kamenangan ing lor [[Italia]], Eugene perang luwih-luwih ing Negara-negara Ngisor sasuwene Perang Suksesi [[Spanyol]].]]
 
=== Perang Suksesi Polandia ===
Nalika [[taun]] 1733 Raja Polandia lan Pamilih Sachsen, Augustus II tilar donya. Ana rong calon pewarise: kapisan, Stanisław Leszczyński, bapak maratuwa Louis XV; kaloro, putra Pamilih Sachsen, Augustus, sing didukung dening [[Rusia]], [[Austria]], lan Prusia. Suksesi Polandia wes menehi kepala menteri Louis XV, Fleury, kesempatan kanggo nyerang [[Austria]] lan njupuk Lorraine saka Francis Stephen. Kanthi upaya kanggo ngentukake dukungan [[Spanyol]], [[Prancis]] ndukung suksesi putra-putra Elisabeth Farnese ing wilayah-wilayah [[Italia]] luwih adoh.<ref>Simms: ''Three Victories and a Defeat: The Rise and Fall of the First British Empire,'' 231; McKay & Scott: ''The Rise of the Great Powers: 1648–1815,'' 141</ref>
 
[[Gambar:Portrait of Prince Eugene.jpg|thumb|170px|Pangeran Eugene dening [[Jan Kupecký]].]]
{{Main|Perang Suksesi Polandia}}
 
[[Gambar:John Churchill Marlborough porträtterad av Adriaen van der Werff (1659-1722).jpg|thumb|left|170px|Adipati Marlborough (1650–1722) dening [[Adriaen van der Werff]]. Eugene dadi kepala komandan Sekutu sawise Marlborough dibubarake [[taun]] 1711.]]
 
== Deleng uga ==